Hozamesés mellett jutott több pénzhez az ÁKK


A tervezettnél 15 milliárddal többet adott el az adósságkezelő a hosszú futamidejű államkötvényekből.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján összesen 50 milliárd forintot hirdetett meg a 3, 5 és 10 éves államkötvényekből. A vevők 166,5 milliárdos ajánlatából végül 75 milliárdnyit fogadott el összesen.

A 3 éves kötvények 20 milliárdjára a két héttel ezelőttinél jóval nagyobb érdeklődés volt, a benyújtott ajánlatok összértéke ugyanis meghaladta a 86 milliárd forintot is. Ez lehetőséget adott arra, hogy a tervezettnél többet, 30 milliárdot adjon el az adósságkezelő a papírokból. Az átlaghozam 7 bázisponttal 1,85 százalékra csökkent, ami a tegnapi másodpiaci jegyzésnél 2-vel alacsonyabb.

A banki kamatoknál nagyobb hozamot szeretne? Hajlandó kockázatot is vállalni? Próbálja ki az mfor trader rendszerét, és növelje nyereségét!

Az 5 éves kötvényeknél alacsonyabb, 48,4 milliárdos ajánlat érkezett a meghirdetett 20 milliárdra, viszont így is sikerült ennél többet, 30 milliárdnyit eladni. Az átlaghozam 2,34 százalék lett, ami a két héttel ezelőtti aukciós hozamnál 9 bázisponttal alacsonyabb, a tegnapi másodpiaci hozamnál pedig 1-gyel magasabb.

A 10 éves kötvények aukciója is simán zajlott. A tervezett 10 milliárd helyett 15-öt adott el az ÁKK, az ajánlatok összértéke pedig igen magas, 31,8 milliárdos volt. Az átlaghozam 3,29 százalék lett, ez 1 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci jegyzésnél.

mfor.hu
Éljen egészségesebben!
.
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Hullócsillag lesz a TV2 sztárjából?Hullócsillag lesz a TV2 sztárjából?

Mind a kereskedelmi célcsoportban, mind a teljes lakosságban lenyomta az X-Faktor a Sztárban sztárt.

.
hirdetés
elrejt
 
.