Kénytelen műsort változtatni az M1


Elmarad a Kormányinfó.

Elmarad a mai Kormányinfó - értesült a mfor Lázár János egyik munkatársától. A szokásos csütörtöki tájékoztatókon a friss kormánydöntésekről ad számot a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ami különlegessé teszi ezeket az eseményeket, hogy a sajtó képviselői minden témában kérdezhetik a kormány egyik tagját, és általában választ is kapnak. Ez más kormánytagok tájékoztatóiról egyáltalán nem mondható el.

Lázár János

A Kormányinfó állítólag Orbán Viktor miniszterelnök fejéből pattant ki, és ahhoz is ragaszkodot, hogy Lázár személyében egy miniszter válaszoljon a kérdésekre. Nem példa nélküli egyébként az ilyen jellegű tájékoztatás, ezekre heti rendszerességgel a korábbi ciklusokban is sor került, de akkor az aktuális kormányszóvivő állt a puplituson.

Most viszont egy minisztert faggathanak az újságírók, már amikor éppen megtehetik. Az elmúlt időben ugyanis többször előfordult már, hogy elmaradt a Kormányinfó. Erről korábban megírtuk, hogy tudatos döntés áll mögötte: a választások előtt minél kevesebb felületet próbál hagyni a kormány a kampánytémák felvetésére.

A tájékoztatóról rendszeresen élőben beszámoló M1 csatornának tehát bele kell nyúlnia délutáni műsortervébe. A Kormányinfók általában fél kettő és fél öt között foglalják le a "királyi" televízió csütörtök délutáni programját. Mivel a Miniszterelnökségről eddig nem érkezett hivatalos jelzés a tájékoztató elmaradásáról, gyorsan kell majd reagálnia a tévés szerkesztőknek az új helyzetre.

mfor.hu 


Olvasta már?hirdetés
Furcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel veleFurcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel vele

A Demokratikus Koalíció elnöke 12 intézkedés megvalósítását ígérte egy esetleges kormányváltás utáni első napra. Az ígéretek között van egy, amit sehová sem tudunk tenni.


.
hirdetés
elrejt
 
.