Kötelező képzés indulhat a baromfitartóknak


A higiéniai követlemények lennének a kurzus középpontjában, hogy meg lehessen előzni a madárinfluenza kitörését.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Baromfi Termék Tanáccsal együttműködve képzést indítana azoknak a baromfitartóknak, akiknek nincs szakirányú végzettségük, az ingyenes képzést szeretnék minden évben kötelezővé tenni - mondta Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnökségi szóvivője az M1 aktuális csatornán.

(MTI)

A képzés során az állattartási technológiákból adódó higiéniai követelményeknek való megfelelésben segítenék a gazdálkodókat újdonságokkal, információkkal. Ezzel a madárinfluenza ismételt megjelenésének mennének elébe.

Süle szerint továbbá újra kell gondolni a kárenyhítési alapot, és létre kell hozni egy díjtámogatott biztosítást. A növénytermesztőknek is van díjtámogatott biztosításuk, a NAK szorgalmazza ezt az állattenyésztő ágazatokban is, mondta, majd hozzátette: ennek érdekében megkezdték az egyeztetést az illetékes minisztériumokkal, hatóságokkal, illetve a Magyar Biztosítók Szövetségével.

MTI


Olvasta már?hirdetés
Nincs még egy ilyen pesszimista, boldogtalan nép, mint a magyarNincs még egy ilyen pesszimista, boldogtalan nép, mint a magyar

Pesszimisták és boldogtalanok a magyarok, aminél rosszabb állapotban nem sok nemzet van.

.
hirdetés
elrejt
 
.