Lelkesen fosztogattuk tovább a boltokat novemberben


2017 tizenegyedik hónapjában 6 százalék feletti növekedést ért el a kiskereskedelmi forgalom.

A kiskereskedelmi üzletek forgalma 6,4 százalékkal nőtt tavaly novemberben az egy évvel korábbihoz viszonyítva a naptárhatással kiigazított és a nyers adat szerint egyaránt - jelentette hétfőn első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A kiigazított adatok szerint novemberben harmadik hónapja növekszik 6 százalék felett a kiskereskedelmi forgalom. A múlt év első tizenegy hónapjában 4,7 százalékkal nőtt az üzletek forgalma az előző év azonos időszakához képest a naptárhatástól megtisztított és a nyers adatok szerint egyformán.

Az előzetes adatok szerint az októberi 9,7 százalékról novemberben 10,2 százalékosra gyorsult az iparcikküzletek értékesítési volumene, 4,0 százalékkal emelkedett a élelmiszerboltok és 3,7 százalékkal a benzinkutak forgalma.

Az élelmiszer vásárlások növekedési üteme 16 hónapja a legmagasabbra szökött, az üzemanyag fogyasztás éves emelkedése viszont jelentősen lelassult az októberi 7,1 százalékról. Az első tizenegy havi forgalomnövekedés az iparcikk eladások 8,0 százalékos, az üzemanyagforgalom 3,3 százalékos és az élelmiszerfogyasztás 2,7 százalékos növekedéséből ered.

MTI


Olvasta már?hirdetés
Brutális adócsökkentésre készül a kormányBrutális adócsökkentésre készül a kormány

De csak a következő évtized elején lesz rá pénz.

.
hirdetés
elrejt
 
.