Lesz idén Orbán-Putyin csúcs, de csak a választás után


Sűrű a program, ezért csúszik a találkozó.

Általában az év elején, február táján találkozik egymással Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin, idén azonban nem jött hír arról, hogy sor kerülne a magyar kormányfő és az orosz elnök szokásos randevújára.

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin

Az mfor.hu munkatársa azt a tájékoztatást kapta a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól az előbb, hogy nem került le a napirendről a találkozó.

Mivel mind a magyar miniszterelnöknek, mint az orosz elnöknek meglehetősen sűrű a naptárja az év első harmadában, a találkozóra időpont egyeztetés függvényében az év későbbi részében kerülhet sor - közölte portálunkkal a tárca.

Ez pedig azt jelenti, hogy csak az áprilisi országgyűlési választások után ülhetnek tárgyalóasztalhoz a felek. Viszont nem marad el az éves rendes egyeztetés, ami Szijjártó Péter külügyminiszterrel tavaly ősszel készült interjúnkban is szóba került.

A találkozó napirendje még nem ismert, de vélhetően a paksi beruházás ugyanúgy terítékre kerül, mint az államközi együttműködések más formái. A menetrend alapján idén Moszkva a soros házigazda. 

Ma reggel a 444.hu járta körbe a kérdést, hogy mi akadályozhatja a csúcsszintű találkozó létrejöttét.

Baka F. Zoltán

mfor.hu 


Olvasta már?hirdetés
Orbán egyetlen konkrétumot említett - azzal is van némi bajOrbán egyetlen konkrétumot említett - azzal is van némi baj

Orbán Viktor szokásos évértékelő beszédét tartja ma a Várkert Bazárban, immár a 20. alkalommal. Szót ejtett az egymillió új munkahely időarányosan teljesített részéről, megnéztük, mi a "valóság".

.
hirdetés
elrejt
 
.