Levélbomba robbant az IMF-ben


IMF

Legalább egy ember megsebesült, amikor egy boríték felbontása után robbanás történt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) párizsi irodájában - jelentette csütörtökön a BFM TV francia hírtelevízió.

A rendőrség tudatta: folyamatban van a rendőri akció a Világbank és az IMF párizsi irodájánál. Az épületeket kiürítették, a környéket lezárták.

A rendőrség egy névtelenséget kérő tisztje azt mondta, hogy anyagi kárt nem okozott a levélbomba. Michel Cadot párizsi rendőrfőnök tudatta: a robbanószerkezetet nyilvánvalóan házilag készítette az ismeretlen feladó. Cadot beszámolt arról is, hogy a napokban több fenyegető telefonhívás érkezett a hivatalba, de nem tudni, hogy ezeknek van-e közük a levélbombához.

A héten a német pénzügyminisztériumba is küldtek levélbombát. Később egy görög baloldali, földalatti szervezet jelentkezett a merényletkísérlet elkövetőjeként. A párizsi levél feladójaként egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett. Franciaországban szükségállapot van érvényben szélsőséges iszlamisták által az utóbbi két évben elkövetett merényletei miatt.

MTI


Olvasta már?hirdetés
Furcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel veleFurcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel vele

A Demokratikus Koalíció elnöke 12 intézkedés megvalósítását ígérte egy esetleges kormányváltás utáni első napra. Az ígéretek között van egy, amit sehová sem tudunk tenni.


.
hirdetés
elrejt
 
.