Magyar kottából játszik a lengyel kormány


A lengyel kormány tíz napon belül elkészül a szupermarket-adótörvény tervezetével, így újabb, Magyarországon már bevezetett intézkedést másolhat a lengyel kormány.

Henryk Kowalczyk tárca nélküli miniszter, az Állandó Miniszterelnöki Tanács elnöke a kiskereskedelmi hálózatok képviselőivel pénteken folytatott megbeszélést követően újságírókat arról tájékoztatta, hogy a törvénytervezetből valószínűleg ejtik az üzletek hasznos alapterületére vonatkozó kikötést. "Minden érintett fél egyetértett abban, hogy ezt a feltétel felesleges" - mondta. A kiskereskedelmi láncok különadója forgalomarányos és progresszív lesz - tette hozzá.

Az alacsony forgalmú üzletek "semmiképpen nem fognak adót fizetni" - szögezte le Henryk Kowalczyk a TVN24 BiS tévécsatornának adott interjúban, és Pawel Szalamacha pénzügyminiszterre hivatkozva bejelentette egyúttal azt is, hogy a törvénytervezettel tíz napon belül el is készülnek.

Az elmúlt évek legnagyobb vállalati botrányai

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt eredetileg a 250 négyzetmétert meghaladó hasznos alapterületű kiskereskedelmi üzletekre tervezett 2 százalékos forgalmi különadót kivetni, a 2016-os költségvetési törvénytervezetben pedig az adónemre kétmilliárd zloty bevételt irányzott elő.

A lengyel PAP hírügynökséget a kiskereskedelmi ágazat képviselői arról tájékoztatták, hogy a pénteken kialkudott módosítás nem fogja lényegesen érinteni a tervezett adóbevételt.

MTI


Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.