Magyar kottából játszik a lengyel kormány


A lengyel kormány tíz napon belül elkészül a szupermarket-adótörvény tervezetével, így újabb, Magyarországon már bevezetett intézkedést másolhat a lengyel kormány.

Henryk Kowalczyk tárca nélküli miniszter, az Állandó Miniszterelnöki Tanács elnöke a kiskereskedelmi hálózatok képviselőivel pénteken folytatott megbeszélést követően újságírókat arról tájékoztatta, hogy a törvénytervezetből valószínűleg ejtik az üzletek hasznos alapterületére vonatkozó kikötést. "Minden érintett fél egyetértett abban, hogy ezt a feltétel felesleges" - mondta. A kiskereskedelmi láncok különadója forgalomarányos és progresszív lesz - tette hozzá.

Az alacsony forgalmú üzletek "semmiképpen nem fognak adót fizetni" - szögezte le Henryk Kowalczyk a TVN24 BiS tévécsatornának adott interjúban, és Pawel Szalamacha pénzügyminiszterre hivatkozva bejelentette egyúttal azt is, hogy a törvénytervezettel tíz napon belül el is készülnek.

Az elmúlt évek legnagyobb vállalati botrányai

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt eredetileg a 250 négyzetmétert meghaladó hasznos alapterületű kiskereskedelmi üzletekre tervezett 2 százalékos forgalmi különadót kivetni, a 2016-os költségvetési törvénytervezetben pedig az adónemre kétmilliárd zloty bevételt irányzott elő.

A lengyel PAP hírügynökséget a kiskereskedelmi ágazat képviselői arról tájékoztatták, hogy a pénteken kialkudott módosítás nem fogja lényegesen érinteni a tervezett adóbevételt.

MTI
Fájdalmak gyötrik?

Használja sportot segítő eszközeinket, amelyek segítségével gyorsabban pótolhatják a felhasznált anyagokat, segíthetik az izmok regenerációját, és gyorsíthatják az izom-, ínszalag- vagy ízületi sérülések gyógyulását. Nézze meg kínálatunkat!

További ajánlataink:

.
hirdetés
Ismét kezdenek eladósodni a magyarokIsmét kezdenek eladósodni a magyarok

Immár harmadik hónapja nő a magyar háztartások hiteleinek állománya.

.
hirdetés
elrejt
 
.