Még mindig vannak gondok Trump csomagjávalAz amerikai elnök első évének egyelten kézzelfogható eredménye lenne a várva várt adócsomag. Csütörtök este ugyan előre léptek az ügyben, de még mindig nem került pont az ügyre.

Nagyon nehézkesen halad előre az amerikai adócsomag ügye, ám csütörtök este legalább a Képviselőházban sikerült elfogadtatni. Az adócsomag megszavazásával a vállalatokat érintő legfontosabb adónem, a társasági adó 35 százalékról 20 százalékra csökkenhet a jövőben. A Képviselőház tegnap este 227 igen és 205 nem szavazat arányában fogadta el az indítványt, ez azonban önmagában még nem elég, hiszen a Szenátusnak is jóvá kell hagynia. Emiatt továbbra is kérdéses, hogy valóban életbe lép-e a törvény.
 
Az 1500 milliárd dolláros adócsökkentést javasló törvénytervezetet egyébként is megosztja a közvéleményt. Donald Trumpék azt kommunikálják, hogy ennek köszönhetően átlagosan évi 4000 dollárt hagynak az emberek zsebébe, ám annak eloszlásáról kevesebb szó esik. A reform következtében ugyanis a legvagyonosabbak terhei csökkennek leginkább, miközben a középosztály számára alig jelent majd könnyítést.
 
Bonyolítja a helyzetet, hogy az amerikai költségvetés így is komoly hiánnyal küzd, az adócsökkentés pedig ezt növeli. A helyzet pikantériája, hogy a napokban több száz amerikai milliárdos kérte a kormányt, hadd fizessen több adót, ez azonban nem hatotta meg TRumpot, aki nagyon eltökélt az intézkedés végrehajtásában.
 
mfor.hu 

Olvasta már?hirdetés
Béren kívüli juttatások: ki lesz az adócsökkentés nyerteseBéren kívüli juttatások: ki lesz az adócsökkentés nyertese

Jövőre alacsonyabb lesz a béren kívüli juttatások, köztük a pénztári szolgáltatások adókulcsa is.

.
hirdetés
elrejt
 
.