Mérsékelten szabad a magyar gazdaság


Hongkong ismét a világ legszabadabb gazdaságának minősült az amerikai Heritage Alapítvány és a The Wall Street Journal közös rangsorában.

Az összegzésből kiderül, hogy a Kínai Népköztársaság különleges közigazgatási területének számító Hongkong 89,8 pontot szerzett meg az elérhető 100 pontból, az egy évvel korábbihoz képest a mutató 1,2 ponttal emelkedett.

A washingtoni székhelyű szervezet - a honlapján szereplő adatok szerint - 0 és 100 pont között osztályozva az országokat vizsgálta többek között a kereskedelmet, a vállalkozások működését, az adórendszert, a kormányzati kiadásokat, a monetáris politikát, a beruházásokat, a munkaerőpiacot, a pénzügyi szolgáltatásokat, a magántulajdon védelmét, a korrupciót. A magasabb pontszám mérsékeltebb kormányzati beavatkozást jelent.

A Heritage frissen közölt rangsorában öt ország gazdasága minősült szabadnak (80-100 pont közötti eredménnyel), Hongkong mellett Szingapúr (88,6 pont), Új-Zéland (83,7 pont), Svájc (81,5 pont) és Ausztrália (81 pont).

Cafeteria kalkulátor

Állítsa össze 2017-es cafeteria-csomagját!
Elkészült az mfor.hu 2017-es szabályokra vonatkozó cafetéria kalkulátora!
Számoljon velünk!

A rangsort - az alapvetően szabad, a 70-79,9 pontos kategóriában - Észtország vezeti 79,1 ponttal, és ezzel a globális lista hatodik helyén áll. Az alapvetően szabad kategóriában a 17. helyen található az Egyesült Államok (75,1 ponttal) és a lista végére Lettország került 74,8 ponttal.

A 60-69,9 pontos, mérsékelten szabad csoportba sorolták Magyarországot 65,8 ponttal, ami 0,2 ponttal kevesebb, mint egy évvel korábban. Ez az 56. helyet jelenti a rangsorban, közvetlenül Szlovákia előtt. A kategóriában Spanyolország a 69., Franciaország a 72., Portugália a 77., Olaszország a 79., Bulgária a 47., Kazahsztán a 42., Japán a 40., Románia pedig a 39.

A vizsgált 180 országból az utolsó helyre Észak-Korea került 4,9 ponttal, amelyet Venezuela (27 pont) és Kuba (33,9 pont) előzött meg.

A tekintélyes amerikai kutatóintézet 1995 óta publikálja jelentéseit a világ gazdaságainak szabadságfokáról, Hongkong azóta mindig az első helyen végzett.

MTI
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Magára talált a Népszava, mélyrepülésben Orbán kedvenc lapjaMagára talált a Népszava, mélyrepülésben Orbán kedvenc lapja

Érdekes számokat tett közzé a terjesztés-ellenőrző szövetség a negyedik negyedévről.

.
hirdetés
elrejt
 
.