Orbán 2018-ra meghirdette a családok évét, számos gyerekszülést ösztönző kedvezmény jönEmelik a családi adókedvezményt kétgyermekeseknél, elengedik a háromgyermekes nők Diákhitel-tartozását, egy évvel nő a diplomás gyed.

Orbán Viktor beszédével indult csütörtökön a Családok világtalálkozója, ahol a miniszterelnök számos új intézkedést jelentett be, melyekkel a gyerekszülési kedvet akarja meghozni, így egy évvel a parlamenti választások előtt.

A kormányfő hangsúlyozta: 2018 a családok éve lesz, ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, a gyermekvállalást ösztönző akciótervet, mely szerint:

  • elengedi a kétgyermekes fiatal nők Diákhitel-tartozásának 50 százalékát
  • három vagy több gyermek esetén a teljes Diákhitel-tartozást elengedik
  • a diplomás gyed időtartamát kitolják egy évvel, így az a gyermek kétéves koráig meghosszabbodik az egyetemisták esetében is
  • tovább emelik a családi adókedvezmény mértékét a kétgyermekes családoknál
  • a háromgyermekes jelzáloghiteleseknek 1 millió forintos mentőövet dobnak

Orbán Viktor közölte azt is, hogy "soha nem látott" bölcsődefejlesztésekbe kezdenek; mindenhol, ahol családok élnek, bölcsődét építenek, illetve ha kell, felújítják a meglévőket.

A külföldön tartózkodó vagy ott élő magyarok előtt is "óvatosan" megnyitják a családtámogatási rendszert, jövőre már ők is kaphatnak a gyermek születése után anyasági támogatást, és az egész Kárpát-medencében jegyezhetnek babakötvényt is.

Kopp Mária szellemiségét "ideidézve" kutatóintézetet hoznak létre, hogy a családok segítésére, a családpolitika filozófiai megalapozásához, az európai és a világhelyzet megértéséhez megfelelő intellektuális muníció álljon rendelkezésre.

Orbán azt mondta, hogy a cél a termékenységi ráta 2,1-re növelése 2030-ra. Ez az érték most 1,5.

via MTI


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.