Rövid volt a béke az USA és Németország között


Donald Trump leült a gépe elé és twitterezni kezdett.

Egy nap után megint kibújt a kisördög az amerikai elnökből. A szombat hajnali híradások még lelkendezve számoltak be arról a nyugodt, békés hangnemről, amely a világ két vezető hatalmának, az Egyesült Államok és Németország irányítóinak csúcstalálkozóját jellemezte. Donald Trump elnök és Angela Merkel kancellár látszólag egyetértettek az alapvető kérdésekben, úgymint az ukrajnai konfliktus kezelése, a terrorizmus elleni harc.

Ma viszont már azért ostorozta Twitter-üzenetében Trump a németeket, hogy óriási összeggel tartoznak a NATO-nak. Szavai szerint jóval több pénzt kellene fizetniük az Egyesült Államoknak azért a "nagyszabású és rendkívül drága védelemért", amelyet Washington nyújt Németországnak.

A pénteki csúcstalálkozó utáni sajtóértekezleten Trump és Merkel az Egyesült Államok és Németország közös érdekeit hangsúlyozta, a szombati Twitter-üzenetben hangoztatott német tartozásról - legalábbis a nyilvánosság előtt - nem volt szó.

Donald Trump pénteken megerősítette, hogy az új amerikai kormányzat változatlanul támogatja a NATO-t, de megismételte, hogy Washington szükségesnek tartja az összes tagállam növekvő anyagi hozzájárulását az észak-atlanti szervezethez. Ugyanakkor elismerően szólt Angela Merkel, illetve Németország szerepvállalásáról a szövetségben.

A német kancellár pedig kijelentette, hogy Berlin tartja magát a NATO-tagállamok azon közös célkitűzéséhez, amelyet a 2014-ben tartott NATO-csúcsértekezleten fogalmaztak meg, s amelynek értelmében 2024-ig valamennyi tagállam a GDP (hazai össztermék) két százalékát védelmi kiadásokra fordítja. Angela Merkel a német védelmi kiadások növelését ígérte az amerikai elnöknek.

Floridai üdülőjéből küldött szombati üzenetében az amerikai elnök ugyanakkor "nagyszerű" találkozóról beszélt. "A hamis híresztelések ellenére nagyszerű találkozónk volt" - fogalmazott Trump.

MTI alapjánTudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.