Sajttolvajok garázdálkodnak Hollandiában


Sorozatos lopások károsították meg tavaly a holland sajtgyártókat, így közösen készülnek biztonságosabbá tenni a raktáraikat.

Az elmúlt évben legalább hat gyártóhoz törtek be tolvajok, hogy elemeljék a legfinomabb, Boerenkaas márkájú sajtokat. A tolvajokat a zsákmány súlya sem riasztotta el: a híres kerek sajt általában több mint tíz kilogrammot nyom darabonként.

"Soha nem volt gondunk a tavalyi év előtt, amikor hat farmer sajtját lopták el betörők" - mondta Irene van de Voort, a holland Tejtermékgyártók Társaságának elnöke. "Aggaszt a helyzet, és kértük tagjainkat, hogy fokozzák a biztonsági intézkedéseket" - tette hozzá.

Legendás autó kerültek kalapács alá

Mintegy 8,5 tonna, összesen 90 ezer euró értékű (28 millió forint) sajtot loptak el - írta pénteken a nrc.next holland online napilap. A legnagyobb zsákmányt a dél-hollandiai Hellouw kisvárosból emelték el, ahol több mint 200 sajtkorongnak kelt lába, összesen 26,5 ezer euró (több mint 9 millió forint) értékben.

Valamivel nyugatabbra, egy Bergen op Zoom-i farmertől mintegy 150 sajtot loptak el. A tolvajok tudták, melyik sajt az értékes. "Otthagyták az új sajtokat és a már érett készletet vitték el". A tolvajok egyelőre ismeretlenek, semmilyen nyomot nem hagytak maguk után. Egy neve elhallgatását kérő rendőrségi illetékes szerint a lopásokat egyedi esetekként kezelik.

Onno Boersma, a holland Tejtermékpiaci Szövetség képviselője szerint a sajtokat a tolvajok aligha tudják egészben értékesíteni anélkül, hogy lebuknának. Minden sajtot számozott pecséttel látnak el, hogy pontosan lehessen tudni, honnan származik a termék - magyarázta. A holland sajtágazat ráadásul nem olyan nagy, így rögtök feltűnik, ha valaki a lopott árut akarja eladni - tette hozzá.

MTI




Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
120 éves a Vámház körúti Vásárcsarnok120 éves a Vámház körúti Vásárcsarnok

1897. február 15-én avatták fel Budapest legnagyobb vásárcsarnokát, a Központi Vásárcsarnokot a Vámház körúton.

.
hirdetés
elrejt
 
.