Senki sem akarja megcsinálni Pintérék új székhelyét?


Két lehetőség van a rendelkezésre álló információk alapján: vagy voltak érdeklődők a tervezési és kivitelezési munkákra, csak az ajánlataikat elutasították, vagy senkit nem érdekelt a lehetőség és egy ajánlat sem érkezett.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint lezárult a Belügyminisztérium új székhelyéül szolgáló épületegyüttes tervezésére, kivitelezésére kiírt közbeszerzés. A meghívásos eljáráson azonban nem született eredmény és senkinek sem ítélték oda a szerződést.

A hirdetmény szerint az ok, hogy "nem érkezett be pályázat vagy jelentkezés, illetve valamennyit elutasították".

Pintér Sándor, belügyminiszterPintér Sándor, belügyminiszter
(Fotó: MTI)

Pedig igazi presztízsmunkáról van szó és nemcsak azért, mert egy (vagy több) szerencsés vállalkozó készíthetné el a Pintér Sándor vezette tárca új "otthonát", hanem azért is, mert a munkákat Budapest legelőkelőbb helyén, a budai Vár területén kellene elvégezni.

Két ingatlanról lenne szó. Az "IngatlanA" az Országház utca 28-32., illetve Úri utca 49-51. szám alatti műemlék ingatlan-együttest takarja, itt a kivitelezéssel érintett hasznos alapterület 20 571 m2 + 250 m2 (Kapisztrán téri beépítés). Az "IngatlanB" pedig a Nándor utca 5-7. (Hrsz.: 6628) ingatlan (volt OVT épület) található, ahol 4800 négyzetméter alapterületen kellene dolgozni.

Országház utcai ingatan:

A BM azonban minden bizonnyal nem adja fel, várhatóan egy újabb eljárás során keresi majd a szerencsés vállalkozókat.

Úri utcai ingatlan:

A vonatkozó ingatlanokkal összefüggésben korábban a Középülettervező (KÖZTI) Zrt. nettó 628 millió forintért nyerte el a lehetőséget, hogy a szükséges építési munkák engedélyezési és kivitelezési terveit elkészítse.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.