Soros támogatottját Amerikában is támadják


USA

A CEU alapítója mellett a fia is beszállt pénzzel a virginiai kampányba.

Nem csak itthon gerjeszt politikai vitákat Soros György tevékenysége. Az USA Virginia államában is kereszttűzben áll a globális méretben üzletelő egyetemalapító egyik támogatottja.

Soros mindig darázsfészekbe nyúl

Soros mindig darázsfészekbe nyúl 

Az előzmények röviden: Virginia választásra készül, a kormányzó posztról tartanak szavazást idén novemberben, előtte azonban előválasztáson méretnek meg nyár elején az azonos párthoz tartozó jelöltek. Annyit mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy Virginiában csak egy ciklusig látható el a kormányzóság, s az újraválasztás feltétele, hogy a jelölt a mandátuma lejárta után 4 évig ne legyen hivatalban. E tekintetben mindenképpen egyedülálló a dél-keleti állam választási rendszere az Egyesült Államokban.  

Az egyik demokrata párti induló, Tom Perriello körül izzott fel a levegő az elmúlt hónapokban. Perriello a helyi sajtó szerint szerint a semmiből bukkant fel, s miközben folyamatosan arról szónokol, hogy a kisemberekről kell szólnia a politikának, Virginián kívül élő kőgazdag szponzorok pénzéből menedzseli a kampányát. Köztük Soros Györgyéből, aki 250 ezer dollárral tolta meg a kampánybüdzsét, s ezzel a második legnagyobb támogatóvá vált. De fia, Alexander Soros is utalt 125 ezret, a jelölt sikerében bízva - írta a Washington Post.

A legnagyobb összeget, 500 ezer dollárt Sonja Smith, a virginiai demokraták stabil támogatója biztosította Perriello számára. Ami bájos, tekintve, hogy férje, Michael D. Bills a másik demokrata jelölt, Ralph Northam fontos támasza, 200 ezer dollár erejéig.

Perriello azért is kap hideget-meleget főleg konzervatív körökből, mert miközben élesen kritizálja a virginiai kampánytámogatási rendszert, ami nem szab határt a finanszírozásnak, ő azért elfogadja a nagy támogatók hozzájárulását a saját kampányához. A Perriello kampányára befolyó pénz 57 százaléka származik az államon kívülről egye számítások szerint, míg ellenfele államhatáron túli támogatói csak 11 százalékot tesznek hozzá Northam kampányához.

A várakozások szerint a virginiai választási kampányra összeségében több tíz millió dollárt költenek majd el a jelöltek. Idén mindössze két államban választanak kormányzót (a másik állam New Jersey), s a tavaly novemberi elnökválasztás után ez lesz az első alkalom, amikor visszajelzést lehet kapni a választók elégedettségéről; arról, hogy mit gondolnak az amerikai elnök, Donald Trump tevékenységéről.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Gigantikus mozipark épül Seszták városában - "egzotikus szegénynegyed" is leszGigantikus mozipark épül Seszták városában - "egzotikus szegénynegyed" is lesz

Mad Max-gokartot, sárkányvárost és még számos elképesztő ötletet suvasztottak bele Kisvárda következő nagy dobásába.

.
hirdetés
elrejt
 
.