Szeretne úszni a Duna Arénában? Várnia kell 2018-ig


A Nemzeti Sportközpontok lesz a létesítmény vagyonkezelője.

Véget ért a Masters Világbajnokság, ezzel lezárultak az idén nyári nemzetközi sportesemények a Duna Arénában. A nagyközönség számára azonban egy időre még elérhetetlen lesz a sportközpont, úszni benne leghamarabb 2018 első felében lehet majd.

Duna Aréna

Duna Aréna 

Erről Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárának levele árulkodik, amit Szabó Tímea független képviselő kérdésére írt.

Fónagy szerint a 17. FINA Világbajnokság, valamint a Masters Világbajnokság után visszaalakítási munkálatok kezdődnek a Duna Aréna és a Dagály Strand környékén, aminek a várható befejezési határideje 2018 első féléve.

Az államtitkár szerint "ezt követően a nagyközönség számára is látogatható a létesítmény". Vagyis idővel a versenyzők mellett a szabadidős sportolók is használhatják majd a létesítményt. De csak akkor, amikor a profi sportolók nem veszik igénybe a medencéket és versenyt sem rendeznek az Arénában.

Még két fontos információt osztott meg a parlamenti államtitkár a képviselővel. Az Aréna üzemeltetőjére vonatkozó kérdésre az a válasz született, hogy a Nemzeti Sportközpontok, vagyis "az NSK határozatlan idejű vagyonkezelői szerződése alapján a létesítmény folyamatos üzemeltetése megoldott". Tehát az NSK látja el a vagyonkezelői feladatokat a Duna Aréna esetében a nemzetközi vizes rendezvényeket követően, s ez Fónagy interpretációjában azt is jelenti, hogy a szervezet dolga lesz az üzemeltetés.

A másik lényeges információ, hogy a nagyközönség számára ugyanazok a kedvezmények lesznek elérhetőek a Duna Arénában, amelyek a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ létesítményeiben, vagyis a Hajós-Széchy Uszodában, a Császár-Komjádi Sport szodában és a Kőér utcai uszodában.

A közönség jelenleg az első kettőt tudja használni, itt a felnőtt jegy 1800 forintba kerül, az ifjúsági és nyugdíjas tikett 1100 forintba, a kétszeri belépésre jogosító futó-uszó jegy 2100 forintba. A 10 alkalomra szóló felnőtt bérlet 15 300, az ifjúsági és nyugdíjas bérlet 9350 forintba kerül, az Aquafitness bérlet pedig 11 100 forintba.

mfor.hu 


Olvasta már?hirdetés
Nincs még egy ilyen pesszimista, boldogtalan nép, mint a magyarNincs még egy ilyen pesszimista, boldogtalan nép, mint a magyar

Pesszimisták és boldogtalanok a magyarok, aminél rosszabb állapotban nem sok nemzet van.

.
hirdetés
elrejt
 
.