Tél visszatérése a közlekedésben is káoszt okozA közösségi közlekedés több helyen akadozik, késések vannak.

Az időjárás miatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai több útvonalon is megnövekedett menetidővel közlekednek szerdán. A központ Facebook-oldalán szerda reggel megjelent közlemény szerint fővárosszerte változó halmazállapotú csapadék lassítja a forgalmat, az utak mindenhol vizesek, csúszósak, a magasabban fekvő területeken havasak, emiatt késnek a járművek.

Havazás Salgótarjánban (MTI Fotó: Komka Péter)Havazás Salgótarjánban (MTI Fotó: Komka Péter)

Veresegyház és Vácrátót között is autóbuszok pótolják a vonatközlekedést - közölte a Mávinform. A közlemény szerint az érintett szakaszon áramtalanították a vasúti felsővezetéket, mert a sínekre belógó faágak zárlatot okoztak. A vonatközlekedés egyelőre szünetel, a szerelvények helyett buszok viszik az utasokat, akiknek hosszabb menetidővel kell számolniuk.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra hívta fel a figyelmet, hogy jellemzően a Duna vonalában, Bács-Kiskun megye nagy részén, Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye magasabban fekvő területein a hajnali óráktól váltakozó intenzitással havazik. Ezeken a területeken a hó meg is marad, a magasabban fekvő területeken már több cm a lehullott hó vastagsága. Az ország többi részén eső, illetve havas eső esik. Közlésük szerint a havazással érintett területeken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan síkosságmentesítési, illetve hóeltakarítási munkálatokat végez.

mfor.hu/MTI


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.