Forradalmi változás jöhet a Monopolyban


A világ egyik legnépszerűbb társasjátéka 82 év alatt gyakorlatilag semmit sem változott. Ehhez képest most forradalmi újítás jöhet.

Eddig, ha leült a család vagy egy baráti társaság játszani, akkor az volt a kérdés, hogy ki legyen a cilinderrel és ki a kiskutyával. Könnyen lehet azonban, hogy a Monopoly játékban az eddig megszokott figurákat újak fogják a jövőben felváltani. Mit szólna, ha a következő alkalommal egy dinoszaurusszal, vagy éppen egy hashtaggel kellene lépkednie?

A Hasbro cég, amely a Monopoly tulajdonosa, a játék 82 éves története során kisebb változásokat ugyan eszközölt, ám ezek elsősorban az árak változásával függtek össze. Most viszont a játékosokra szeretnék bízni a figurák kiválasztását. A régi 8 féle figura mellé ugyanis a popkultúrából és a közösségi médiából merítve 56 újat terveztek, ezekre pedig szavazni lehet majd. A Hasbro január végéig várja a játékosok véleményét, és akár az is elképzelhető, hogy a klasszikus bábuk helyett teljesen új figurákkal jelenik majd meg a Monopoly következő kiadása. A vállalat a döntést márciusra ígéri, és kedvező fogadtatás esetén az új bábuk végleg kitúrják majd a régieket.

A jelenlegi és a lehetséges új bábúk (Forrás: Hasbro)A jelenlegi és a lehetséges új bábúk (Forrás: Hasbro)

Jonathan Berkowitz, a Hasbro marketingért felelős alelnöke azt mondta, hogy eddig több alkalommal bevonták már a rajongókat a játék fejlesztésébe, de ilyen fundamentális kérdésben ennyire még soha sem adták át a döntést. Azt ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy 2013-ban már nyugdíjaztak egy bábut, mégpedig a vasalót, amelynek helyet a cica vette át. A játékosokat már ebbe a döntésbe is aktívan bevonták.

A hírek szerint az új figurákkal ellátott készlet a karácsonyi piacot célozza majd meg, hiszen szeptemberben kerülhet a boltok polcaira, és 20 dolláros áron lesz majd elérhető az USA-ban. Terveznek ugyanakkor egy limitált szériás különleges dobozt is, amelyben a nyolc régi mellett az 56 lehetséges új bábut is elhelyezik majd.

Van, aki videójátékból vett magának luxusingatlant

Bár a Hasbro szempontjából a bábuk kulcsfontosságúak, még talán ezen is túlmutat, hogy a vállalat gyártott olyan készletet is, amelyből eltűntek a jól megszokott bankjegyek. A játék ugyanis készpénzmentes, a játékosok bankkártyát kapnak, és elektronikus bankolással tudnak fizetni. Jonathan Berkowitz azt is elmondta, hogy a játéknak ugyan több, mint 8 évszázada nagyon elkötelezett rajongói tábora van, ám a közösségi média, különösen a Facebook révén egy olyan csatorna létesült a cég és a játékosok között, amely lehetővé teszi az aktív kommunikációt és a közös innovációt.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Hihetetlen vágta volt az amerikai tőzsdéken? Mi jön majd ezután!Hihetetlen vágta volt az amerikai tőzsdéken? Mi jön majd ezután!

Az amerikai piacok csütörtökön az ősz legnagyobb esésével kezdett, de a zárásra mind a Dow, mind az S&P 500 rekordszinten zárt. Csütörtökön éjszaka újabb pozitívum derült ki, ami komoly lökést adhat a tőzsdéknek.

.
hirdetés
elrejt
 
.