Motorcsónakja is van az új Paks-ügyi miniszternekMiután Süli Jánost tárca nélküli miniszterré nevezték ki, felkerült a kormány honlapjára a vagyonnyilatkozata.

Süli János, Paks polgármestere május 2-i hatállyal a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli minisztere lett. Most a vagyonnyilatkozata is felkerült a kormany.hu-ra.

Eszerint összesen 4 ingatlannal rendelkezik, 3 Pakson, egy pedig Madocsán található. Pakson 1/2-ed részben tulajdonosa egy 128 néngyzetméteres családi háznak, amit 1989-ben építettek, mellette 1998-ben vett egy 1049 és egy 978 négyzetméteres legelőt is. A paksi ingatlanok mellé 2002 májusában megvásárolt egy madocsai üdülőt, a 475 négyzetméteres területen egy 75 négyzetméteres ingatlan található a vagyonnyilatkozata szerint.

Süli János a dokumentum szerint egy 2009 márciusában megvásárolt Opel Astrát használ, egy évvel korábban pedig egy Maxum 1800 SR3 típusú motorcsónakra is szert tett.

Valahogy így nézhet ki az ominózus motorcsónakValahogy így nézhet ki az ominózus motorcsónak (Fotó: Globe Sailor)

Ami a megtakarításait illeti, az új tárca nélküli miniszter diverzifikált portfólióval rendelkezik.

  • 6 millió forintja van OTP, Mol és FHB részvényekben,
  • 9,6 milliót befektetési jegyekben tart,
  • 1,35 millió értékben van CIG részvénye,
  • és 8,4 milliója van nyugdíj-előtakarékossági számlán.

Bankszámlán tart 2 millió forintot és 22 700 eurót (ez közel 7 millió forint), más szerződés alapján pedig még 70 milliós követelése van.

A pénzügyi eszközökkel szemben pedig egy mindössze 9 millió forintos hiteltartozása van Sülinek.

2 cégben is érdekelt

Süli János két gazdasági társaságban is érdekelt. 54 százalékos, tehát többségi tulajdonrésze van a mérnöki tevékenységgel, műszaki tanácsadással foglalkozó EMI-Duna Kft.-ben. A cégnek az elérhető legutóbbi (2015-ös) beszámolója szerint 38,7 milliós árbevétele és 8,2 milliós nyeresége volt.

Süli másik érdekeltsége a budapesti székhelyű Aquaenergia Kft., a cégben 33 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a vagyonnyilatkozat szerint. A társaság a beszámolója szerint 2015-ben egy forint árbevételre sem tett szert, előző évben is alig 2 millió folyt be a kasszába. Az Aquaenergia a honlapja szerint kizárólagos jogokkal rendelkezik Fontányi Gábor feltaláló által jegyzett szabadalmak hasznosítására és a megújuló energia elkötelezett híve.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Egy szlovén franchise rárepül a magyar informatikusképzésreEgy szlovén franchise rárepül a magyar informatikusképzésre

Igazi buzzword lett az informatikushiány, így nem csoda, hogy egyre több cég száll be a képzésébe.

.
hirdetés
elrejt
 
.