Rengeteg pénze van a lakosságnak


Ráadásul pénzeik nagy részét lekötetlenül, likvid formában tartja a lakosság - írja a Világgazdaság.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint január végén 4530 milliárd forintot tartott lekötetlenül folyószámláin a lakosság, ami az összes betét közel 61,5 százalékának felel meg. Ez további, jelentős emelkedést jelent az egy évvel korábbi állapothoz képest, igaz, a számlákon tartott pénz több mint felét már 2016 elején sem kötötték le a háztartások - olvasható a Világgazdaság cikkében.

Eközben a lekötött betétek aránya mélypontra süllyedt: az éven belüli lekötések súlya 25,5 százalékra esett az egy évvel korábbi 35,3 százalékról, az éven túliaké pedig változatlanul 13 százalék környékén mozgott. Ugyanakkor a devizaeszközök aránya fokozatosan emelkedik: januárban 16,6 százalékot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 14,6 százalékkal.

Az MNB előzetes adatai szerint a készpénzállomány is tovább emelkedett 2016-ban, és az év végén már több mint 3900 milliárd forintot tett ki. Ennek alapján a háztartások több mint 8000 milliárd forintnyi, elvben azonnal felszabadítható tartalékkal rendelkeznek.

mfor.hu


Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalók
Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak

A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat.

.
hirdetés
elrejt
 
.