1000 lóerős bestiát mutatott be a Tesla vetélytársa


Eddig csak nagyratörő terveket lehetett hallani a Tesla egyik konkurensének, a Faraday Future tervezett autójáról, most viszont bemutatták a cég első koncepcióautóját.

A fogyasztói elektronika legnagyobb kiállításán a Las Vegas-i CES-en debütált hétfőn a magát a Tesla kihívójának tartó Faraday Future első koncepcióautója. Igaz, az autó nem elsősorban a nagyközönségnek szól, hanem igazi műremek lesz. Az FFZERO1 nevű modell 1000 lóerős lesz, amely nulláról 100-ra 3 másodperc alatt tud majd felgyorsulni. A végsebessége 200 mérföld/óra lesz, amely 320 kilométer/órának felel meg.

Emellett olyan különlegességgel is kecsegtet, mint a négy motor, amely hajtja. Mindezt pedig úgy valósították meg a tervezők, hogy minden kerékre jut majd egy. Az sem lesz mindennapi, hogy az autó képes lesz tanulni, és a vezető stílusát követve támogatni, illetve korrigálni a sofőrt.

Az "1000 lóerős bestia"


A szakértők szerint mindazonáltal az energiatárolás lesz az, amivel a Teslához képest komoly újítást hoz. A Faraday Future az úgynevezett "battery strings" technológiával komoly innovációt hajtott végre. A rendszer lényege, hogy a padlólemezbe süllyesztett akuk soronként alkotnak egy-egy egységet, így a bővítésük, vagy éppen a cseréjük is jóval egyszerűbb, mint a most piacon lévő modellek esetében.

Noha a cég még csak egy bemutató darabnál tart, és nem tudni mikor jelenik meg az első jármű a kereskedelmi forgalomban, a vállalat vezetői azt hangsúlyozták, hogy többféle modellel fognak piacra lépni. A nagy gyártókhoz hasonlóan variálható modellekben gondolkoznak, amelyek azonos alapokra (alvázra) épülhetnek. Azt is bejelentették, hogy a Faraday Future crossovert és kompakt városi autót is szeretnének gyártani.

A Faraday Future nem titkolt célja, hogy a Tesla babérjaira törjön, más kérdés, hogy a nagy vetélytárs immár ipari méretekben termel, és termékpalettája van. Az is igaz,, hogy míg a Teslának hosszú évekbe telt, addig a feltörekvő vetélytársnak csupán másfél évbe az első kocsi megalkotása. A népes mérnöki gárda jóvoltából már most 750 embert foglalkoztat a Faraday Futures, a létszám ugyanakkor hamarosan jelentősen bővülhet. A vállalat 900 hektáros gyár megépítését tervezi Las Vegas mellett, ahol 4500 ember fog majd dolgozni.

A Tesla még köszöni, jól van

mfor.hu
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
15 millióból venne lakást? Erre futja!15 millióból venne lakást? Erre futja!

A főváros belső kerületeiben szinte semmit sem lehet venni 15 millióért.

.
hirdetés
elrejt
 
.