132,5 milliárd forintnyi bevételt hozott Kínában egy új hazafias akciófilm


Még jó, hogy rekord.

A Wolf Warrior 2 című hazafias kínai akciófilm több mint 3,4 milliárd jüan, vagyis 132,5 milliárd forint rekordbevételt hozott július 27-i premierje óta, ezzel a távol-keleti ország legsikeresebb hazai készítésű alkotásává lépett elő.

A Wolf Warrior 2 egy korábban a különleges fegyveres erőknél szolgáló katonáról szól, aki zsoldosokkal és felkelőkkel küzd Afrikában, hogy megmentse az ott rekedt kínai munkásokat. A kínai média szerint a filmet valós események inspirálták, kínai munkások 2011-es líbiai és 2015-ös jemeni - katonai közreműködéssel történt - kimenekítése szolgált alapul a forgatókönyvhöz.

a Wolf Warrior 2 előzetese

Az állami média beszámolói szerint a film vetítései telt házzal mennek a közönség állva ünneplése közepette, sokan sírnak a meghatottságtól. Az állami Hszinhua hírügynökség úgy fogalmazott, hogy az alkotás "megragadta a nemzet szívét". Eddig a hongkongi Stephen Chow The Mermaid című 2016-os fantasy vígjátéka tartotta a legnagyobb bevételt hozó kínai film rekordját.

A hazafias üzenetekre nyitott közönség jól fogadta, hogy a film egy olyan magabiztos Kínáról szól, amelynek megvannak az eszközei és eltökéltsége is külföldön veszélybe került állampolgárai megvédésére. A mozilátogatók különösen dicsérték a harci jeleneteket, és a főszereplőt játszó Vu Csinget, aki a film rendezője is egyben. A filmet a nyári szünidőben mutatták be, amikor a kínai mozik nem játszanak nagyszabású külföldi alkotásokat, ez is hozzájárulhatott a nagy népszerűséghez.

Az akciófilmet múlt héten a Népi Felszabadítási Hadsereg alapításának 90. évfordulójának emléket állító nagyszabású ünnepségek közepette is játszották a mozik. A katonai parádén a Kínai Népköztársaság elnöke, Hszi Csin-ping a résztvevő katonák előtt kijelentette, országa sosem fogja engedni területének megcsonkítását.

A Wolf Warrior első részét 2015-ben mutatták be, és 500 millió jüan (19,4 milliárd forint) bevételt hozott.

MTI


Olvasta már?hirdetés
Az angolok és az oroszok is nagyon megszerették BudapestetAz angolok és az oroszok is nagyon megszerették Budapestet

A külföldi vendégek továbbra is nagyon odavannak Budapestért.

.
hirdetés
elrejt
 
.