2015 a Suzuki nagy éve volt


Kirobbanó növekedést ért el az esztergomi gyár a magyar piacon.

58 százalékkal növelte éves eladását Magyarországon a Suzuki, így 2015 nyertese az új autók piacán egyértelműen a Suzuki lett. Az esztergomi gyár előretörése a márciusban piacra dobott Vitarának köszönhető, melyből 3733 darab kelt el. Ezzel pedig a Skoda Octavia mögött egyből a dobogó második fokára ugrott a modellek versenyében.

A cseh gyártó legnépszerűbb termékéből a Jato adatai szerint 2015-ben idehaza 4761 darabot értékesítettek, ami szintén impozáns, 19,89 százalékos növekedést jelent. De 21 százalékkal többet adtak el Opel Astrából és 12-vel többet Suzuki Swiftből is.

A "mi autónk" a fenti két márkájának köszönhetően az év folyamán 7502 darab autót értékesített, ami a negyedik legtöbb a hazai új személygépkocsik piacán. Az élen 8859-es számmal az Opel áll annak ellenére, hogy 2014-hez képest 2,4 százalékkal esett vissza. A 2014-ben második helyezett Ford - köszönhetően a stagnáló értékesítési számának - a harmadik helyre csúszott vissza, mivel a Skodát az Octavia a második helyre tornázta fel.

Ez most a Suzuki kínálata

Ha a gyártók közötti versenybe a kishaszon-gépjárműveket is „bevesszük”, akkor 2015-ben a magyar új autók piacán Ford (12 309), Opel (10 225), Volkswagen (8254), Skoda (7844) és Suzuki (7503)  sorrendet láthatunk.
 
2015-ben egyébként összesen 77 357 új gépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, ami 14 százalékos növekedést jelent. Ebből 7107 autó jutott decemberre, szintén jelentős, 16,6 százalékos éves emelkedést generálva.

Ugyanakkor ezek a számok még jóval elmaradnak a válság előtti évek adataihoz képest, ráadásul az értékesítések döntő hányadát továbbra is a céges flottavásárlások teszik ki.

mfor.huTudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.