250 millió eurós bírságot kaphat a MAN kenőpénzek fizetéséért


A német MAN gép- és haszonjárműgyártó csoportot 250 millió eurós bírság fenyegeti, a Focus című hetilap vasárnapi értesülése szerint.

A Neoplan autóbuszokat Magyarországon is értékesítő cég ellen még tavasszal indított vizsgálatot a német államügyészség korrupció, közelebbről értékesítési visszaélések gyanújával. Az ügyészég szerint a teherjárművek és az autóbuszok értékesítésének elősegítésére a cég olyan rendszert hozott létre, amely lehetővé tette, hogy jutalékot, vagyis kenőpénzt fizessenek a vevőknek.

A német hírmagazin értesülése szerint az ügyészég által kirendelt hatósági személyek összesen 180 olyan esetre bukkantak, amikor gyanús kifizetések történtek. Ezek összege meghaladhatja a 100 millió eurót. A 250 millió eurós bírság ennek nyomán merült fel, írta a Focus.

A Németországban, illetve több más országban összesen 48 ezer alkalmazottat foglalkoztató konszern szóvivője nem volt hajlandó kommentálni a hetilap értesülését. A szóvivő nem kommentálta az állítólagos gyanús kifizetéseket sem.

MTI/Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Brutális adócsökkentésre készül a kormányBrutális adócsökkentésre készül a kormány

De csak a következő évtized elején lesz rá pénz.

.
hirdetés
elrejt
 
.