300 millióval drágult a Nemzeti Lovarda: 2,8 milliárd megy Mészároséknak


A Nemzeti Lovarda kivitelezéséért 300 millióval többet kap a kivitelező konzorcium, melynek tagja Mészáros Lőrinc egyik cége is.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Nemzeti Lovarda kivitelezésével kapcsoaltban szerződésmódosításra volt szükség, aminek eredményeként a korábbi szerződéses ár is 300 millió forinttal emelkedett.

A nyertes W-F Konzorcium így 2,5 milliárd helyett 2,8-at kaphat a magyar államtól, közvetlenül a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől, mint ajánlatkérőtől. A konzorcium tagja a Várkertbazár is felújító West Hungaria Bau Kft, valamint a Mészáros Lőrinc családtagjainak tulajdonában álló Fejér B.Á.L. Kft.

A szerződés módosítására és az ár megemelésére azért volt szükség, mert pótmunkákat is megrendelt az ajánlatkérő a kivitelezőktől, melynek keretén belül többek között a víztározón is fognak dolgoznak, útépítési, elektromos módosításokat fognak végrehajtani, növénytelepítés, fúrt kutak munkái is a feladatok közé tartoznak az azbesztmentesítés és egy újabb istálló építése mellett.

mfor.hu


Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Valóság lett a sci-fi: megépítették a repülő taxitValóság lett a sci-fi: megépítették a repülő taxit

Egy német cég már a sikeres tesztrepüléseken is túl van.

.
hirdetés
elrejt
 
.