48 millióért vásárolt be a rendőrség a vizes VB-re


Az összeg robbanóanyag-észlelő készülékekből és fémdetektorokból jött össze.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság is érzi a vizes VB közeledtét: összesen 47,634 millió forint értékben szereztek be robbanóanyag-észlelő készülékeket és fémdetektorokat, áll az uniós közbeszerzési értesítőben.

A tendereket, ahogy a vizes VB kapcsán már megszokhattuk, nem hirdették meg, hanem egyből leszerződtek az egy-egy darab ajánlattevővel, és itt is az "előre nem látható események által kiváltott rendkívüli sürgősség"-re hivatkoztak.

A drágább tételt a robbanószerek felderítésére szolgáló berendezések jelentették: a 4 db robbanóanyag detektor és a 2 db veszélyes anyag gyors analizátor. Ezek kerültek együtt 44,484 millió forintba. Szállítójuk a CBRN Magyarország Kft.

A másik tételt 3 db fémkereső kapu és 3 db kézi fémkereső detektor jelentette 3,15 millió forint értékben, melyekért a Z&Z Biztonságtechnika Kft. felel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság legutóbb a hónap elején vizesvébézett, akkor megjelenítőket és adatátviteli eszközöket, irányító és mobil vezetőközpontot, kamerákat és tartozékokat, továbbá négy járőrhajó felújítását rendelték meg összesen 486,5 millió forintért.

mfor.hu

Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.