6 milliós prémium a MÁV-vezérnek, 9 milliós a követeléskezelő fejének


Szép év végi bónuszok jártak tavaly az állami cégvezetőknek.

A szocialista Tóth Bertalan képviselő megkérdezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy mekkora év végi bónuszokat kaptak az állami cégvezetők. Fónagy János államtitkár válasza alapján rakta össze cikkét a Magyar Nemzet, mely szerint a vezetők éves alapbérük 10–80 százalékának megfelelő prémiumot vettek fel.

A 80 százalékos prémiumot mondjuk pont nem sikerült forintosítani, csak annyi biztos, hogy azt az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese és a Duna Menti Vízmű Zrt. műszaki igazgatója kapta.

Viszont így is fény derült pár kövér összegre:

  • 9,3 milliós év végi bónuszt kapott Kalocsai Attila, a Magyar Követeléskezelő Zrt. vezérigazgatója, ez a legtöbb a kategóriában
  • 6 milliós prémiumot kapott évi 60 milliós fizetése mellé a MÁV-vezérigazgató Dávid Ilona
  • 5 millió forint pluszpénzt kapott a Magyar Postát vezető Illés Zoltán, kb. 5 hónap munka után
  • 3,6 milliós pluszt pedig Csépke András, a MÁV Start Zrt.-t igazgatója.

A Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. viszont 2015 óta sem prémiumot, sem jutalmat nem oszt a Külgazdasági és Külügyminisztérium válasza szerint.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Orbán egyetlen konkrétumot említett - azzal is van némi bajOrbán egyetlen konkrétumot említett - azzal is van némi baj

Orbán Viktor szokásos évértékelő beszédét tartja ma a Várkert Bazárban, immár a 20. alkalommal. Szót ejtett az egymillió új munkahely időarányosan teljesített részéről, megnéztük, mi a "valóság".

.
hirdetés
elrejt
 
.