86 ezer forintba is kerülhet egy őszi hosszú hétvége


Több magyar több pihenésre többet költ. Medencében ázás helyett pedig most már inkább elbiciklizünk borozni.

Többen és többért tervezünk pihenni idén ősszel, derül ki Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketingmenedzsere válaszaiból, melyeket a Világgazdaság őszi trendeket firtató kérdésére adott.

forrás: hirado.hu

Eszerint az őszi foglalások száma 10 százalékkal nőtt, a foglalások értéke pedig 5-10 százalékkal, így az már átlagosan csaknem 72 ezer forintot tesz ki. Eközben a belföldi szállásdíjak 3-5 százalékkal drágultak, de ez még így is abszolút forgalomnövekedést jelent.

  • a kuponos, kedvezményes ajánlatok közül a négycsillagos wellness és a magasabb kategóriájú szálláshelyek ajánlatai a legnéépszerűbbek
  • külföldön pedig az olcsóbb New York-i, dubaji és thaiföldi utazási csomagok

A belföldi úticélok között ősszel már nem sikk a Balaton, ilyenkor megint Budapest kerül a középpontba, azt követi Eger, majd Hajdúszoboszló. Az őszi városnéző ajánlatok közül a kedvenc Prága, Róma és Barcelona.

Szilveszteri, karácsonyi utakat csak később kezdünk el foglalni, most még mindenki az október 23-i hosszú hétvégére koncentrál, azt átlagosan 86 ezer forintból oldják meg - jellemzően mindenki viszi a családot is.

Hódít az élményturizmus, a vendégek igénylik a szállodán és az adott településen kívüli élményeket is. A szálláshelyek ezért komplett programcsomagokat kínálnak, a bor- és gasztroturizmus mellett a kerékpáros turizmus is fejlődik.

Felismerhető az is, hogy a szállodák egyre kevésbé kínálnak kuponokat, inkább a minőségi kínálatot teszik elérhetővé szélesebb rétegek számára. A kereslet élénkülésével a legtöbb helyen – hosszú idő után – nőttek a szobaárak, amire a jelentősen emelkedő munkaerőköltségek miatt csökkenő jövedelmezőségű szálláshelyeknek égető szükségük volt.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Elzálogosítja szponzori pénzeit a VideotonElzálogosítja szponzori pénzeit a Videoton

Garancsi bankja Garancsi focicsapatát hitelezi, a biztosíték pedig olykor a saját cége által adott szponzori pénz.

.
hirdetés
elrejt
 
.