A csőd szélén táncol a céged? Szállj be a Bitcoin bizniszbe!


Érdekes történetek alakulnak ki a mostani őrület közepette, amikor mindenki kriptovalutákra vadászik. Most éppen az egykor szebb napokat látott Kodak találta ki, hogy saját kriptoeszközzel képnek piacra.

Néhány hete meglepően hatott, hogy egy üdítőital gyártó az addig megszokott nevét, a Long Island Iced Tea-t eldobva gondolt egyet és a kriptovaluták sikerét meglovagolva megváltoztatta a nevét Long Blockchain-re. A siker nem maradt el, hiszen a névváltoztatás eredményeképpen a cég részvényeinek árfolyama 289 százalékkal (2.44 dollárról 6.91 dollárra, miközben megjárta a közel 10 dolláros határt is) emelkedett. Mindezt úgy, hogy a vállalat egyébként nem túl sikeres, hiszen 3,9 millió dollár árbevétel mellett 11,6 millió veszteséget szenvedtek el.
 
 
A Bitocin örület és a blockchain mánia azonban nem csak ezen kis cég vezetőinek a fantáziáját indította be. Most olyan cég áll be a sorba, amelyik napjainkban ugyan meglehetősen hányattatott helyzetben van, ám egykoron a világ legnagyobb vállalatai között szerepelt. A Kodak, amely korábban a 30 legfontosabb iparvállalatot tömörítő Dow Jones indexnek is a reprezentánsa volt, az elmúlt egy évtizedet folyamatosan csődközeli helyzetben lavírozva töltötte. Most viszont a cégvezetés egy huszárvágással minden problémára igyekszik megoldást találni.
 
"Befűzték a filmet", a befektetők pedig ráharaptak
"Befűzték a filmet", a befektetők pedig ráharaptak 

A Kodak ugyanis bejelentette, hogy saját kriptovalutával lép a piacra. A KodakCoin mögötti elgondolás az, hogy a digitális technológia révén egyre többen képesek fontos eseményekről testközelből képekkel tudósítani. Ennek pedig akár a média, akár magánszemélyek révén növekvő piaca van. A vállalat elképzelése szerint ezt a kínálatot és keresletet kötnék össze, illetven ennek pénzügyi tranzakcióit támogatná a KodakCoin.
 
 Korábban:
A Kodak története - 130 év jutott a fényképezés Fordjának 

A mostani felfokozott befektetői hangulatban, nem meglepő módon a piacok kitörő lelkesedéssel fogadták a bejelentést, és a Kodak-részvények egyetlen nap alatt 30 százalékkal ugrottak meg.

Nagy kérdés, hogy a történet a pozitív kezdet után végül happy enddel zárul vagy sem. A Bitcoin keltette mánia hatására ugyanis naponta jelennek meg újabb és újabb kriptovaluták, amelyek mögött sokszor kevésbé életképes üzleti modell, és nem túl erős technológia áll. Mivel azonban a befektetők számolatlanul öntik ezekbe a projektekbe a pénzt, így a lufi csak egyre jobban fújódik. Nem véletlenül nyilatkozott úgy a napokban a szektok egyik legelismertebb szakembere, az Ethereum társalapítója Charles Hoskinson, hogy időszerű lenne egy nagy összeomlás, amely kvázi eltakarítaná a kétes projekteket, így azt követően a valóban előremutató kezdeményezések újult erővel léphetnének tovább.
 
mfor.hu 

Olvasta már?hirdetés
Brutális adócsökkentésre készül a kormányBrutális adócsökkentésre készül a kormány

De csak a következő évtized elején lesz rá pénz.

.
hirdetés
elrejt
 
.