A nem létező tömeges bevándorlásra hivatkozva kerülték meg a közbeszerzést az új rendőrkocsik vételekor


Alig jön már migráns, de azért válsághelyzet van, beszerzési verseny meg nincs.

A "tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet" miatt kerülték meg a közbeszerzést a rendőrség autóparkjának felújításakor, miközben már alig fognak Magyarország határában migránst, írja a 24.hu.

Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és Pintér Sándor belügyminiszter (j2, háttal) egy új rendőrautó mellett a rendőrség új szolgálati gépjárműveinek szemléjén a fővárosi Hősök terén 2017. október 9-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Tömeges bevánorlás esetén kormányrendelet teszi lehetővé, hogy a migrációval kapcsolatos beruházásoknál, beszerzéseknél ne kelljen alkalmazni a közbeszerzési törvényt. Ilyenkor az állami szervnek lehetőség szerint legalább három cégtől kell ajánlatot kérnie, de ha ennyi nincs, akkor elég egy is.

Most az egyik eladó egyébként a kormány kedvenc autóbeszállítója, a Porsche Hungária Kft. volt, a szerződést augusztus 28-án írták alá.

Az új rendőrségi járműveket hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügy- és Rogán Antal kabinetminiszter részvételével adták át a Hősök terén. 387 járgányt kaptak a rendőrök, a miniszterelnök elmondása szerint idén már 15 milliárd forintot költött a kormány a járműpark cseréjére. Eközben tömeges bevándorlás valójában 2015. vége óta nincs az országban.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Egy szlovén franchise rárepül a magyar informatikusképzésreEgy szlovén franchise rárepül a magyar informatikusképzésre

Igazi buzzword lett az informatikushiány, így nem csoda, hogy egyre több cég száll be a képzésébe.

.
hirdetés
elrejt
 
.