A vizes vb szervezői szerint "rekord", hogy időre elkészült a Dagály


Akkor minden rendben.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. sportsikerekről, sportmarketingről rendezett konferenciát csütörtökön, ahol a hazai sportirányítás képviselői kaptak alkalmat arra, hogy jól megveregessék a saját vállukat.

Az egyik szép öngratuláció Szántó Éva, a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója nevéhez fűződik, aki úgy fogalmazott, hogy a vébé kapcsán az első rekordot már megugrotta Magyarország azzal, hogy időre elkészült a Duna Aréna.

rekord

Szántó kiemelte, hogy valójában két versenysorozatot rendeznek, ugyanis a vb-t követően, egy hét szünet után a masters vb-re is sor kerül. Összességében 700 ezer vendéget és 3500 önkéntest várnak a két rendezvényre, folytatta, majd elmondta, hogy a vébé szervezési költsége 100, a beruházásoké 350 millió dollár.

Ez forintra fordítva 128,5 milliárdos összköltséget jelent, melyből 100 milliárd a beruházásoké. A többi költésre Seszták Miklós nemrég Szántó 28,5 milliárd forintjánál többet, 38,6 milliárdot mondott, igaz, a szervezőbizottsági elnök a szervezés mellett a működési költséget is beleszámolta a cechbe.

Szántó végül azt is elmondta, hogy a masters vb nevezési díjaiból 22 millió dollár bevételre számítanak, ami 6,28 milliárd forintot jelent.

via MTI


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.