Alakulóban a Volkswagen teherautó birodalma


Európa teherautógyártó nagyhatalma lehet a Volkswagen azzal, hogy hétfőn jóváhagyást kapott a MAN teherautógyár többségi tulajdonrészt biztosító részvénypakettjének megvásárlására. Az ügyletbe később integrálják a svéd Scaniát is.

A VW májusban 29,9 százalékról 30,47 százalékra növelte részesedését a MAN törzsrészvényeit tekintve, a 30 százalék feletti tulajdonrész pedig a német jog alapján arra kötelezi a társaságot, hogy vételi ajánlatot tegyen valamennyi részvényesnek.

Kereskedjen az amerikai tőzsdéken!
Kereskedjen az amerikai tőzsdéken!

Próbálja ki kereskedési rendszerünket kockázatok nélkül.
Ingyenes letöltés, élõ árak, kockázat nélküli kereskedés!

mfor trader

Ezt az ajánlatot fogadta most el a MAN, amelynek értelmében a VW a MAN törzsrészvényeiből 53,7 százalékot kap, szavazati aránya 55,9 százaléka növekszik a német teherautógyárban. A VW a MAN törzsrészvényekért 95 eurót, az elsőbbségi részvényekért nagyjából 60 eurót ajánl darabonként. Ennek alapján a MAN 13,76 milliárd eurót ér.

A Scaniában a VW-nek és a MAN-nak is van részesedése - 46 és 17 százalék -, s az ebből adódó együttműködést akarják szorosabbra fűzni, illetve a szinergiákat jobban kihasználni.

A VW a legnagyobb európai gépjárműgyártó társaság. Az autómárkák közül a névadó VW mellett az Audi, a Seat, a Skoda, a Bentley, a Bugatti és a Lamborghini tartozik hozzá, valamint a VW haszongépjárműveket gyártó részlege, illetve a Scania. A cég a Porsche és a Suzuki integrálásán is dolgozik.

A Volkswagen távolabbi célja, hogy 2018-ban a világ legnagyobb autóipari csoportja legyen.

MTI


Olvasta már?hirdetés
Mészáros Lőrinc gyerekei építik fel a Testnevelési Egyetem új központjátMészáros Lőrinc gyerekei építik fel a Testnevelési Egyetem új központját

Ez egy 1,2 milliárdos meló Velencén. Nem lesznek egyedül, besegít a Magyar Építő is.

.
hirdetés
elrejt
 
.