Állítólag nem a budapesti lesz minden idők legdrágább vizes vb-je


A szervezők mondják.

Emberemlékezet óta nem volt olyan beruházás Magyarországon, ami olyan eszeveszett tempóban és mértékben drágult volna kivitelezés közben, mint a nyári, Budapesten megrendezendő vizes vb. Egymás sarkát tapossák a vaskos, és az idő szorítására hivatkozva valódi verseny nélkül lezavart közbeszerzések, és a hivatalos dokumentumok alapján a torna összköltsége most már meghaladja a 96 milliárd forintot.

De még ennél is jóval többe fog kerülni, mert erre még rámásznak a szervezési és működési költségek, melyeket hozzászámolva a szervezőbizottság elnöke, Seszták Miklós fejlesztési miniszter a hónap elején arról beszélt, hogy a végösszeg meghaladhatja a 130 milliárd forintot. Maga a rendezés költségeit 2015-ben még az úszószövetség akkori elnöke, Gyárfás Tamás 24-25 milliárd forintra becsülte, Seszták a minap már közel 40 milliárdot említett.

A HírTV most feltette az egymillió dolláros kérdést a szervezőknek, hogy mégis hol áll majd meg a számla? A szervező cég szóvivője, Borsa Miklós szerint nehéz megbecsülni, hogy valójában mennyibe kerül a sportrendezvény. Azt viszont cáfolta, hogy a budapesti lesz minden idők legdrágább vizes vb-je.

„Ez nem reális, merthogy a világbajnokságnak háromféle költsége van. Maga a szervezés és rendezés költsége nem a világ legdrágábbja, az hogy emellett a Margit-szigetet csatornázzák vagy felújítják a Róbert Károly körutat, azt gondoljuk, hogy ez nem a vb költsége, tehát oda, hozzászámolni nem egészen fair”

- így Borsa.

mfor.hu

Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.