Álruhába bújtak a Coca-Cola tesztelői


Több mint 3800 vendéglátóhelyet látogattak végig a Coca-Cola álruhás vásárlói 2006 őszén. A tesztelők arra voltak kíváncsiak, mennyire ajánlják a vendéglátósok a Cappy és a NaturAqua termékeket a betérőknek.

Jó szándékkal érkeztek

A Cappy Titkos Vásárló Program keretében a vásárlók véletlenszerűen keresték fel a vendéglátó-egységeket, amelyek közül azonnali nyereményekkel lepték meg azokat a helyeket, ahol Cappy gyümölcslevet és NaturAqua természetes ásványvizet kínáltak nekik. A felszolgálók ruházati terméket és egy nagy értékű nyereménysorsoláson való részvételt, míg a vendéglátóhelyek tulajdonosai több rekesz Cappy gyümölcslevet nyerhettek.

A "pincérösztönző" program azonnali nyereményei mellett az eseményt záró sorsoláson egy Honda VTR 1000F Firestorm típusú motorgépjárműve, további ajándékként pedig 30 Apple iPod Nano talált gazdára.

A promóció nem volt egyedi a vállalat életében. "2005-ben nagyon szerették a vendéglátósok a programot, és kifejezetten nyitottak voltak a folytatásra" - nyilatkozta lapunknak Szabó Ibolya, a Coca-Cola Magyarország vállalati közkapcsolatok vezetője. "A titkos vásárlók általunk felkészített emberek voltak, akik kimondottan ebben a programban vettek részt" - tette hozzá a vezető.

Milyen a jó álca?

A próbavásárlás alkalmá- val teljesen normális szituációt kell teremteni. Fontos, hogy az álvásárló minden részletre figyel- jen, de ne kekeckedjen adóellenőr módjára. E- mellett a szektor ismerete is előnyt jelent.

Az álruhás vásárlás vagy másnéven mystery shopping nem újkeletű kutatási módszer. Hazánkban főként az FMCG-szektor és a bankvilág él vele, hogy szolgáltatásai színvonalát tesztelje. Az üdítőital-gyártó a technika barátságos válfaját alkalmazta, hiszen ajándékkal jutalmazta a "helyes válaszadókat," miközben nem rótt büntetést a Cappy-t és a NaturAquát nem ajánlókra.

Menedzsment Fórum

Olvasta már?hirdetés
Megtették: kibabrálnak Orbánék a közmunkásokkalMegtették: kibabrálnak Orbánék a közmunkásokkal

A dolgozók idén jól járnak, ahogy a nyugdíjasok is, a közmunkások viszont bukni fognak.

.
hirdetés
elrejt
 
.