Az Electrolux vezére lett az év menedzsere


Takács Jánost, az Electrolux közép-kelet-európai holdingjának vezetőjét választották meg az év menedzserévé, "Az év fiatal menedzsere 2005" pályázat győztese pedig Rudas Gábor, a Klubrádió Zrt. vezérigazgatója lett. Mint ismert, a szakmai érdekképviseleti szervezetként 17. éve működő Menedzserek Országos Szövetsége 2005-ben már 11. alkalommal írta ki a két pályázatot.

[ajanlo=1515][igazitas=right/]A 11 tagú zsűri döntése alapján "Az év menedzsere 2005" pályázat győztese Takács János, az Electrolux közép-kelet-európai holdingjának vezetője lett.

Az év menedzsere díj egy szoborkompozíció, mely az európai kultúra bölcsőjét, a görög kultúrát, a kreativitást, a szárnyalást, a tenni akarást jelképezi, Formanek Zsuzsanna és Bedécs Kristóf iparművészek alkotása. A menedzserszövetség díja mellett, mint 1998 óta minden évben, a győztes egy aranygyűrűt is kap a Demján Sándor Alapítvány elismerő ajándékaként.

A zsűri indoklásában kihangsúlyozta, hogy a győztes vezetői képességeit több területen is sikeresen kamatoztatja. A világ egyik legnagyobb háztartási gépeket előállító cégénél sikerült például azt elérnie, hogy újabb és újabb gyáraik települjenek Magyarországra.

A Klubrádió vezére a másik győztes

A tizenöt jelentkező közül "Az év fiatal menedzsere 2005" pályázat győztese Rudas Gábor, a Klubrádió Zrt. vezérigazgatója lett. Jutalma egy kormánykerék, hogy a további menedzseri életpályáját, és az általa most irányított szervezetet jól kormányozza, valamint a Demján Sándor Alapítvány aranygyűrűje.

A zsűri értékelésében kiemelte azt a - Rudas Gábor személyéhez köthető - fejlődést, amit a Klubrádió az elmúlt négy év alatt elért. A rádió a napi átlagos elérését 20-30 ezer főről mára 180 ezer főre növelte. A Budapesten és környékén hallható adó ma már az ország közel 50 százalékában fogható.

Az év menedzsere elismerés mára a legrangosabb díjnak számít, amit vállalatvezető, cégvezető kaphat. Ez az egyetlen olyan hazai pályázat, amely a vezetést, a "menedzserséget" (mások javainak szakszerű igazgatását), mint szakmát helyezi a figyelem középpontjába, függetlenül attól, hogy a vállalatvezető a gazdaság mely ágában dolgozik.

[ajanlo=1516][igazitas=right/]A vezetői képességek, készségek és az eredményközpontúság mellett az etikai, illetve az emberi tényezők, a társadalmi szerepvállalás mértéke és milyensége, a köz javára végzett tevékenység is az elbírálás meghatározó szempontjai közé tartoznak.

Csak a győztes neve publikus

A gazdasági és társadalmi élet képviselőiből álló zsűri január 19-én döntött a nyertesekről. Dénes Gábortól, a szövetség főtitkárától az mfor.hu korábban megtudta: azért halasztották későbbre a nevek nyilvánosságra hozatalát, hogy a Menedzserbál előtt pár nappal szerepeljen az újságokban a hír. A díj átadására ünnepélyes keretek között a január 28-i XII. Menedzserbálon kerül sor a Budapest Marriott Hotelben.

.

Olvasta már?hirdetés
Brutális adócsökkentésre készül a kormányBrutális adócsökkentésre készül a kormány

De csak a következő évtized elején lesz rá pénz.

.
hirdetés
elrejt
 
.