Az MNB fb-elnöke nem elégedett a jegybank ingatlanjairól szóló jelentéssel


A Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottsága (MNB fb) egyhangúlag úgy döntött, hogy ez év április 15-ig ki kell egészíteni a jegybank ingatlanjairól szóló jelentést, és áprilisban majd újratárgyalja az előterjesztést az fb - mondta Papcsák Ferenc, az MNB felügyelő bizottsága elnöke az MTI-nek pénteken.

Papcsák Ferenc elmondta: az fb pénteki döntésével Nyikos László, a jelentés előterjesztője is egyetértett.

Az fb kiegészítést kért Nyikos Lászlótól, és ennek alapján egy új elemzést, mert a jegybanki testület úgy ítélte meg, hogy a mostani jelentés számos területen hiányos volt.

Papcsák Ferenc elmondása szerint volt egy fb-határozat arról, hogy az ingatlanügyeket milyen szempontok alapján kell vizsgálni, mivel kell foglalkozni, ebben a jelentésben az előterjesztő erre nem tért ki.

Az eredeti testületi határozat alapján például az ingatlanok hasznosításával, hasznosságával is kellett volna foglalkoznia a jelentésnek, ki kellett volna térnie cégelemzésre, költségelemzésre. Nyikos László elemzése azonban nem foglalkozott a vonatkozó számvevőszéki jelentésekkel, az MNB gazdálkodásával kapcsolatos parlamentnek beadott jegybanki jelentések, és a nemzetközi kitekintés is hiányos, az előterjesztő az fb eredeti elképzeléseivel szemben csupán az ingatlanértékesítések ellenőrzését végezte el - sorolta Papcsák Ferenc.

Ez most a világ leggyorsabb kocsija

A jegybanki fb elnöke szerint a mostani értékelés nem tért ki az MNB által korábban tulajdonolt bécsi CW Bank ingatlanának eladására, annak körülményeire sem, pedig mint mondta, milyen jó lenne, ha a magyar nemzet tulajdonában maradt volna ez az ingatlan mind a mai napig.

Az fb elnöke rámutatott: ezekkel a kiegészítésekkel újra kell tárgyalni a jelentést áprilisban.

Nyikos László jelentése megállapította, hogy az ingatlanértékelések során a végrehajtói apparátus szabályszerűen járt el, a szerződések előkészítése jogszerű és szabályos volt - jegyezte meg Papcsák Ferenc.

MTI
Aludjon nyugodtan! (X)

Elviselhetetlen a partnere horkolása? Segít a Snore Stopper horkolásgátló készülék!
További információ és vásárlás

Stresszes a munkája? Gondok gyötrik? Problémái és rohanó gondolatai nem hagyják elaludni?
A Dreamate elalvást segítő készülék gyógyszermentes elalváshoz és tartós, pihentető alváshoz segíti.
Rendelje meg most!

.
Cikkajánló

Itt az első 2017-es bérkalkulátor!


Számolja ki 2017-es nettóját

.
hirdetés
Az utolsó békeévéhez közelít a lakáspiacAz utolsó békeévéhez közelít a lakáspiac

2017-ben a válság előtti évek átlagos szintjét is elérheti majd a forgalom.

.
hirdetés
elrejt
 
.