Az RTL-en is kezdődik a tavasz


Az elmúlt hetekben kiderült, hogy a TV2 mit tartogat a tavasz folyamán, most pedig napvilágot látott, hogy mikor debütálnak az RTL Klubon az első fontosabb sajátgyártású műsorok.

A valóságshow-k rajongóinak már nem kell sokáig várni, március 21-én ismét lesz hazai gyártású műsor a tévék kínálatában. Akkor rajtol ugyanis A Farm, amelyről korábban már kiderült, hogy kik fogják vezetni. A műsor arcai a Való Világban feltűnt, majd az Éjjel-nappal Budapestben ismertté vált Nádai Anikó, valamint a Konyhafőnök zsűrijében és a Celeb vagyok ments ki innen!-ben szereplő Fördős Zé lesznek.

A Farm érdekessége, hogy 2002-ben a magyar piacon már nekifutott a formátumnak a Viasat3, ám gyakorlatilag teljesen ismeretlen maradt. Ennek prózai oka volt, az akkor dübörgő Big Brother és a Való Világ első szériája, amelyek mellett esélye sem volt a formátumnak arra, hogy széles közönséget érjen el. Így talán nem túlzás azt állítani, hogy az RTL Klub egy ismeretlen valóságshow-val indul a tavasznak. A csatorna szerint ismét egy napi reality-show készült, ám az mégis nagyon más, mint az eddigiek. A csillogó-villogó villa helyett nomád körülmények között kell helytállnia a versenyzőknek, ahogy a műsor címe is sugallja, egy farmon. A házon belül nem lesz víz, nem lesz elektromosság, fürdőszoba viszont lesz, fa lesz, kályha lesz, zehát ha „megdolgoznak” érte a játékosok, tudnak naponta tisztálkodni. A résztvevők emellett önellátóak lesznek, amibe a főzés, az ételek megtermelése, elkészítése is beletartozik. Ugyanakkor ehhez nekik kell megfejni a teheneket, begyűjteni a tojásokat, vagy éppen leölni és feldolgozni egy-egy állatot. Mint minden realitynél, itt is döntő lesz a szereplők válogatása, ám a magunk részéről úgy véljük, hogy a műsor talán nagyobb közönséget is elérhet, mint a Való Világ. A szereplők napi küzdelme legalábbis sokkal több lehetőséget tartogat, mint a VV-re jellemző kicsinyes vitákból kialakuló üvöltözések.

A Farm indulását követő hétvégén kerül adásba a Gyertek át szombat este című műsor. A Sebestyén Balázs fémjelezte program, amely a vetélkedők és a talk show szórakoztató keresztezése, az RTL átlagánál ugyan többet hozott az ősz folyamán, ám elsöprő sikernek aligha nevezhető. Így itt elsősorban az lesz a kérdés, hogy sikerül-e magasabb fokozatba kapcsolni, és a korábbinál több nézőt elérni. Ez már csak azért is fontos lenne az RTL Klubnak, mert a vasárnapokon valószínűleg a TV2 jelentősen tud majd erősíteni a Nagy Duett és az Összezárva Friderikusszal című műsorok révén.

A Farm és a Gyertek át szombat este mellett az RTL-csoport csatornáin több új sorozat (vagy legalábbis egy-egy széria) tűnik fel. Ezek közül mindenképpen említést érdemel a Rob Love fémjelezte Jogászok ásza (The Grinder – RTL+), a Graceland (RTL II), a Foglalkozásuk: amerikai és a Rejtjelek (mindkettő Cool).

CSED, GYES, GYED kalkulátor

Számítsa ki, hogy mennyi CSED, GYED, illetve GYED-re jogosult!
CSED, GYES, GYED kalkulátor

A kereskedelmi célcsoportban egyébként az RTL Klub a 9. héten is utcahosszal nyerte a főműsoridős nézettségi versenyt, csupán a hétvégén tudott a TV2 közelébe érni. Igaz, vasárnap a Rio című animációs film révén majdnem befogta. Hétköznapokon azonban egyelőre a TV2 és a Cool között van küzdelem.

A 9. héten a 18-49 éves célcsoportban esténként (19-23 óra között) az RTL Klub közönségaránya 18,8 százalékot ért el, míg a TV2 továbbra is 9 százalék körül topog (9,1% SHR). Az erős hétköznapok után hétvégére "fejre állt" a Cool, így a heti átlagos közönségaránya 6 százalékra esett vissza. Nem zárt kiemelkedő hetet a F+ sem (5% SHR), míg a Viasat 3 (3,8% SHR) minimálisan erősödött. A középmezőnyben a sereghajtó ismét a Duna TV lett (3,2% SHR).

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Az angolok és az oroszok is nagyon megszerették BudapestetAz angolok és az oroszok is nagyon megszerették Budapestet

A külföldi vendégek továbbra is nagyon odavannak Budapestért.

.
hirdetés
elrejt
 
.