Boldog szülinapot BMW! Íme, a jövő autója!


A német autógyár a jövő autóját bemutató videóval ünnepli százéves születésnapját.

Kereken száz éve kezdte meg működését a német autógyár 1916. március 7-én, ami akkor még repülőgép-hajtóművek gyártásával foglalkozott. A cég bejegyzésének százéves évfordulóján Münchenben tartottak egy multimédiás bemutatót a következő évszázad fejlesztési terveiről.
 
A jeles nap alkalmából a BMW felfedte forradalmi koncepcióját a jövő autójáról, ami egyszerre formaváltoztató és önvezető. A 4,9 méteres Vision Next 100 ugyanis képes magát sofőr nélkül is vezetni, a belsejét pedig a vezetési módoktól függően alakítani. A futurisztikus autó szélvédője egyben kijelzőként is funkciónál, a kerekeit rugalmas burkolat fedi, ezen túl pedig arra is van kapacitása, hogy tanuljon a sofőrtől a fedélzeti számítógépe segítségével. A tanulás ez esetben azt jelenti, hogy a kocsi szenzorjainak és a mesterséges intelligenciájának köszönhetően folyamatosan odafigyel a vezető mozdulataira és igényeire, ami egy idő után gördülékenyebbé teszi a köztük lévő interakciót.
 
Ilyen a centenáriumi csodakocsi

videós tanulmány bemutatja részletesen is az utastér különböző változatait, ami a vezetési módoktól függően alakítható. Az Ease üzemmód teszi lehetővé, hogy az autó önmagát vezesse a kormány és a középkonzol visszahúzódásával együtt. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint élvezni az utat, miközben információt kapunk arról, hogy milyen gyorsítások vagy lassítások következnek majd. Az utazási élményt az is biztosítja a jármű részéről, hogy figyelmeztet minket arra, ha egy szép táj vagy épület közelébe érünk.
 
A Boost üzemmóddal a vezető irányítja azt, amihez alkalmazkodik a belső tér is. A sofőr emellett kézmozdulatokkal is kommunikálhat a járművel.
 
40 éves a BMW legendás szériája
Az autó kerekeit a karosszéria bőrszerűen folyamatosan takarásban tartja, teljesen beburkolva azt, ami rendkívül alacsony légellenállást tud produkálni. A négy ajtó felfelé nyílik, automatikusan érzékelve azt is, ha a sofőr közeledik a járműhez.
 

A neves esemény alkalmából a cég Münchenben, élő showban is felfedte vízióját és be is mutatta annak működését, ami az alábbi 

linken
  
A Vision Next 100 csak egy a cég által tervezett négy centenáriumi jövőképből, amik még szintén idén fognak elkészülni a BMW három leányvállalatánál. Idén nyáron követi az első futurisztikus járműt a Rolls-Royce és a Mini tanulmányautója, majd az ünnepi évet a BMW őszi motorkerékpár koncepciója fogja lezárni.
 
Autók, amelyek vezető nélkül is mennek
A BMW születésnapjáról egyébként a másik jelentős német versenytárs, a Mercedes-Benz is bekapcsolódott videó formában a Facebookon, amiből a fricska sem maradhatott ki természetesen. 
"Köszönjük a 100 éve tartó versengést. Az azt megelőző 30 év egy kicsit unalmas volt…”
Az utolsó mondattal arra utalnak egyébként, hogy ők a bajoroknál még hamarabb kezdték el a gyártást és ezzel együtt uralni az autóipart. 
 
mfor.hu
 


Olvasta már?hirdetés
Az angolok és az oroszok is nagyon megszerették BudapestetAz angolok és az oroszok is nagyon megszerették Budapestet

A külföldi vendégek továbbra is nagyon odavannak Budapestért.

.
hirdetés
elrejt
 
.