Boldog szülinapot BMW! Íme, a jövő autója!


A német autógyár a jövő autóját bemutató videóval ünnepli százéves születésnapját.

Kereken száz éve kezdte meg működését a német autógyár 1916. március 7-én, ami akkor még repülőgép-hajtóművek gyártásával foglalkozott. A cég bejegyzésének százéves évfordulóján Münchenben tartottak egy multimédiás bemutatót a következő évszázad fejlesztési terveiről.
 
A jeles nap alkalmából a BMW felfedte forradalmi koncepcióját a jövő autójáról, ami egyszerre formaváltoztató és önvezető. A 4,9 méteres Vision Next 100 ugyanis képes magát sofőr nélkül is vezetni, a belsejét pedig a vezetési módoktól függően alakítani. A futurisztikus autó szélvédője egyben kijelzőként is funkciónál, a kerekeit rugalmas burkolat fedi, ezen túl pedig arra is van kapacitása, hogy tanuljon a sofőrtől a fedélzeti számítógépe segítségével. A tanulás ez esetben azt jelenti, hogy a kocsi szenzorjainak és a mesterséges intelligenciájának köszönhetően folyamatosan odafigyel a vezető mozdulataira és igényeire, ami egy idő után gördülékenyebbé teszi a köztük lévő interakciót.
 
Ilyen a centenáriumi csodakocsi

videós tanulmány bemutatja részletesen is az utastér különböző változatait, ami a vezetési módoktól függően alakítható. Az Ease üzemmód teszi lehetővé, hogy az autó önmagát vezesse a kormány és a középkonzol visszahúzódásával együtt. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint élvezni az utat, miközben információt kapunk arról, hogy milyen gyorsítások vagy lassítások következnek majd. Az utazási élményt az is biztosítja a jármű részéről, hogy figyelmeztet minket arra, ha egy szép táj vagy épület közelébe érünk.
 
A Boost üzemmóddal a vezető irányítja azt, amihez alkalmazkodik a belső tér is. A sofőr emellett kézmozdulatokkal is kommunikálhat a járművel.
 
40 éves a BMW legendás szériája
Az autó kerekeit a karosszéria bőrszerűen folyamatosan takarásban tartja, teljesen beburkolva azt, ami rendkívül alacsony légellenállást tud produkálni. A négy ajtó felfelé nyílik, automatikusan érzékelve azt is, ha a sofőr közeledik a járműhez.
 

A neves esemény alkalmából a cég Münchenben, élő showban is felfedte vízióját és be is mutatta annak működését, ami az alábbi 

linken
  
A Vision Next 100 csak egy a cég által tervezett négy centenáriumi jövőképből, amik még szintén idén fognak elkészülni a BMW három leányvállalatánál. Idén nyáron követi az első futurisztikus járműt a Rolls-Royce és a Mini tanulmányautója, majd az ünnepi évet a BMW őszi motorkerékpár koncepciója fogja lezárni.
 
Autók, amelyek vezető nélkül is mennek
A BMW születésnapjáról egyébként a másik jelentős német versenytárs, a Mercedes-Benz is bekapcsolódott videó formában a Facebookon, amiből a fricska sem maradhatott ki természetesen. 
"Köszönjük a 100 éve tartó versengést. Az azt megelőző 30 év egy kicsit unalmas volt…”
Az utolsó mondattal arra utalnak egyébként, hogy ők a bajoroknál még hamarabb kezdték el a gyártást és ezzel együtt uralni az autóipart. 
 
mfor.hu
 
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
120 éves a Vámház körúti Vásárcsarnok120 éves a Vámház körúti Vásárcsarnok

1897. február 15-én avatták fel Budapest legnagyobb vásárcsarnokát, a Központi Vásárcsarnokot a Vámház körúton.

.
hirdetés
elrejt
 
.