Csak jövőre jöhetnek új szerelvények a 2-es metró vonalára


A 2-es metró vonalán csak jövőre futhatnak az új szerelvények a jelenlegi állás szerint, pedig a forgalomban lévő kocsik között 35 lejárt szavatosságú is van - értesült a Napi Gazdaság.

A lap csütörtöki számában azt írja, a vonalon közlekedő metrószerelvények harmada túlfutott, lényegében selejtezésre szorul. Ez azt jelenti, hogy ezek a szerelvények már lefutották a selejtezési előírásokban szereplő hárommillió kilométert.

A pótlásukra megrendelt 22 Alstom kocsi ugyanakkor késik, mivel a BKV Zrt., az Alstom és a beruházásban érintett Siemens között vita van.

A BKV és az Alstom közötti két éve megkötött szállítási szerződés értelmében már idén májusban meg kellett volna érkeznie az új kocsiknak, ehelyett azonban az utazóközönség csak a metró "futurisztikus hangulatú" illusztrációival találkozhat - emlékeztet a lap.

Jelenleg a 2-es metró vonalán 25, egyenként ötkocsis szerelvény szolgál, azaz összesen 125 kocsi üzemel. E kocsik közül 45-öt újítottak fel az említett hárommillió kilométer lefutása után - számol be a Napi Gazdaság. 


Olvasta már?hirdetés
Jól muzsikált a kormány prociklikus gazdaságpolitikájaJól muzsikált a kormány prociklikus gazdaságpolitikája

4 százalékkal növekedhetett a magyar gazdaság a 2017-es évben a Raiffeisen elemzői szerint, amelyben a kedvező külső környezet mellett a hazai gazdaságpolitika is közrejátszott.

.
hirdetés
elrejt
 
.