Döntött a Kúria: ki kell adnia Mészárosnak, hogy mire mentek a felcsúti TAO-pénzek


Mert a TAO-pénz közpénz.

Szerdán meghozta a döntést a Kúria, és hatályában fenntartotta a Főváros Ítélőtábla jogerős ítéletét, amelyben kötelezte a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítványt, hogy adja ki, mire költötte a 2013. január 1. és 2015. november 26. között kapott TAO-pénzeket.

(MTI)

A testület saját októberi határozatában foglaltakkal indokolta a döntést, miszerint mondjon bármit is Orbán Viktor, minden TAO-pénz közpénz, így mindenkinek joga van tudni, mire költötték a támogatásokat.

A felcsúti ügy előzménye amúgy az volt, hogy a Demokratikus Koalíció három pert is megnyert a Puskás Ferenc Labdarúgóakadémia ellen, ám ők ennek ellenére továbbra sem voltak hajlandóak beszámolni arról, mire költöttek több milliárd forintnyi TAO-pénzt. A februári, jogerős ítélet semmibe vétele után került a történet Kúria elé, amikor a Mészáros Lőrinc-vezette klub a döntés felülvizsgálatát kérte.

A kormány a TAO-rendszer bevezetésétől 2016 végéig 360 milliárd forintról mondott le a sportklubok javára. Az összegből messze a legnagyobb szeletet a foci kapta, azon belül is - nulla meglepetést okozva - a Felcsút volt a legnagyobb nyertes. A FUNA hat év alatt 13,9 milliárd forint közpénzt tett el TAO-támogatás néven, ám izgulnivalójuk igazából a Kúria döntése nyomán sincs, hiszen Mészáros megmondta: fizikai képtelenség, hogy a TAO-pénzekből egyetlen forint is elfolyjon, mivel annyira szigorú a Magyar Labdarúgó Szövetség és a minisztérium ellenőrzése, hogy lehetetlen csalni. Így hát mindenki nyugodtan alhat.

via MTI


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.