E-mail marketing EurópábanAz e-mail olyan, ma még alig kihasznált marketing eszköz, melynek valamennyi szakértő nagy jövőt jósol. A kéretlen kereskedelmi küldemény (magyarul spam) küldése viszont a leginkább üldözendő internetes tevékenységek közé tartozik. Az e-mail marketing és a spam küldés elkülönítése az on-line üzletben ma a legfontosabb szabályozandó kérdések közé tartozik.

Az e-mail olyan, ma még alig kihasznált marketing eszköz, melynek valamennyi szakértő nagy jövőt jósol. A kéretlen kereskedelmi küldemény (magyarul spam) küldése viszont a leginkább üldözendő internetes tevékenységek közé tartozik. Az e-mail marketing és a spam küldés elkülönítése az on-line üzletben ma a legfontosabb szabályozandó kérdések közé tartozik.

Az Európa Tanács 2001. januárjában publikált tanulmánya szerint Európát a közeljövőben eláraszthatják a kereskedelmi e-mailek. Hamarosan akármelyik e-mail marketing cég képes lesz akár napi 100 millió elektronikus levelet is postázni. Amennyiben csak 200 cég él is ezzel a lehetőséggel, a fogyasztókat napi 20 milliárd levéllel bombázzák majd.

Ha a világ minden internetezője "csak" 60 marketing e-mailt kap naponta, azok letöltése, kinyitása nagyjából 1 órát vesz igénybe. Az ET - tanulmány szerzői kiszámították, hogy átlagos havidíjjal és letöltési sebességgel számolva napi 15 marketing e-mail lehívása és kinyitása évi 28 dollárral terheli meg egy internetező pénztárcáját. Ha ezt megszorozzuk az internetezők összlétszámával, kiderül, hogy a kéretlen levelek 9,4 milliárd dollár plusz kiadást okoznak.

Az elmúlt öt évben a Európai Unióban számos terv készült annak érdekében, hogy megvédjék a fogyasztókat a kéretlen elektronikus marketing rohamoktól. Ezek többsége az opt-out megközelítésre épít. A szabályozásnak ez a formája tehát megengedi a marketing e-mailek küldését, de a címzettnek meg kell adni a jogot, hogy elutasíthassa azokat, illetve megtiltsa címének továbbadását harmadik fél számára.

.

Olvasta már?hirdetés
Brutális adócsökkentésre készül a kormányBrutális adócsökkentésre készül a kormány

De csak a következő évtized elején lesz rá pénz.

.
hirdetés
elrejt
 
.