Elindult a WizzAir Debrecen-Moszkva járata


Vlagyimir Putyin most már diszkont áron jöhet a díszdoktori címét átvenni.

Elindította hétfőn a Debrecen-Moszkva járatát a WizzAir légitársaság. Az első debreceni járat a vnukovói reptérre szállt le, amelyet a légitársaság moszkvai járatai 2013 óta használnak.

Lazán kapcsolódó illusztráció: Vlagyimir Putyin leszáll a gépéről a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2017. februárjában. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Vaszilij Alekszandrov, a vnukovói reptér vezérigazgatója a moszkvai avatóünnepségen méltatta a két ország közötti fejlődő kulturális és gazdasági kapcsolatokat. Rámutatott, hogy Debrecen iránt, egyebek között a régió termálfürdői miatt is, nagy az érdeklődés Oroszországban. Kifejezte reményét, hogy a járat kihasználtsága magas lesz, Vnukovo és a WizzAir együttműködése pedig továbbra is mindkét fél számára előnyös lesz.

Balla János, Magyarország moszkvai nagykövete elmondta, hogy idén 50 ezer orosz állampolgár váltotta ki a magyar turistavízumot, a WizzAir Moszkva és Budapest között közlekedő járatai telítettek, ami személetes mutatója a megnövekedett oroszországi érdeklődésnek. Rámutatott, hogy Magyarország a kedvező árai mellett a stabilitás és a biztonság miatt is vonzó az orosz turisták számára.

Debrecen és Moszkva irányából is kapcsolódó hír, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök 2018 elején, de legkésőbb tavasszal újra Magyarországra látogat, akkor veszi át a Debreceni Egyetemtől kapott díszpolgári címét. Az ugyan nem valószínű, hogy a WizzAir járatára váltana jegyet az utazáshoz, de mindenképpen az lenne a legnagyobb gurítás.

via MTI


Olvasta már?hirdetés
Brutális adócsökkentésre készül a kormányBrutális adócsökkentésre készül a kormány

De csak a következő évtized elején lesz rá pénz.

.
hirdetés
elrejt
 
.