Évtizedek óta nem avattak ekkora beruházást Magyarországon


A kormány az élelmiszeripart stratégiai ágazatnak tekinti – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Tiszapüspökiben épülő gabona-feldolgozógyár alapkövének elhelyezésekor. A Szolnok melletti településen a 45 milliárd forintos beruházással készülő üzem a rendszerváltoztatás óta a legnagyobb élelmiszeripari beruházás Magyarországon.

Varga Mihály hangsúlyozta: a most induló nagyberuházás pozitív hatással lesz hazánk versenyképességére, a feldolgozóipar erősítésére és az élelmiszeriparban foglalkoztatottak számának növelésére. Hozzátette: a zöldmezős beruházásként készülő gabona-feldolgozó a rendszerváltás óta a legjelentősebb magyar élelmiszeripari fejlesztés, amelyet teljes egészében magyar tulajdonban álló vállalat valósít meg, 550 új munkahelyet teremtve a térségben, áll az NGM közleményében.

Ebbe még az Apple is belebukott

A kormány mindezekre tekintettel nyilvánította kiemelt beruházásnak a Tisza TK Projekt Kft. üzemének megépítését, amelynek 45 milliárdos költségéhez 9,2 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatással járul hozzá az állam – tudatta a tárcavezető megemlítve, hogy a gyár megépítéséhez több bank is hosszú lejáratú hitelt biztosít. Ez is azt mutatja, hogy a kormány támogató politikájával és a megfelelő kilátásokkal bíró beruházásokkal növelhető a bankok hitelezési hajlandósága – fogalmazott Varga Mihály.

Betegszabadság és Táppénz kalkulátor

Mennyi táppénz jár, ha beteg lesz?
Tudjon meg többet a betegszabadságról és a táppénz szabályairól!
Számoljon velünk, milyen összegre számíthat betegszabadságból és táppénzből?

Az új üzem az elérhető legmodernebb technológiával épül, környezetbarát módon – biomasszát felhasználva – működik majd, és magas hozzáadott értékű termékek széles palettáját állítja elő – mutatott rá Varga Mihály. Mint mondta: a magyar gazdaság fejlődése szempontjából lényeges az is, hogy magyar tulajdonú élelmiszer-feldolgozó üzem lép be a piacra. A 2017-re elkészülő gyár stabil, hosszú távú keresletet és így az eddigieknél nagyobb értékesítési lehetőséget jelent majd a hazai termelők számára is – szögezte le a miniszter.

Az üzem évente 530 000 tonna magyar kukoricát dolgoz majd fel élelmiszeripari alapanyagokat, cukor- és keményítőtermékeket, magas minőségű alkoholt, valamint takarmányokat állítva elő, derül ki a közleményből.

mfor.hu
Feszes bőrre vágyik?

Ha szebb bőrt szeretne próbálja ki készülékünket, mely segít a
narancsbőr kezelésében, a zsírbontásban és hatóanyagok bőrbe juttatásában.
Rendelje meg a készüléket most!

.
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-70-340-84-06-es számon!

hirdetés
Miért nem ér véget a globális depresszió?Miért nem ér véget a globális depresszió?

A következőkben Farkas Péter az MTA KRTK Világgazdasági Intézet tudományos főmunkatársának írását közöljük.

.
hirdetés
elrejt
 
.