Felvásárolja az OTP az AXA Bankot


A piacvezető magyar bank szerdai bejelentése szerint megvásárolja az AXA Bank magyarországi üzletágát.

Az AXA Bank Europe SA és az OTP Bank megállapodást írt alá az AXA Bank magyarországi üzletágának megvásárlásáról. Az  üzletág átruházás magában foglalja az AXA Bank lakossági hitel és megtakarítási, valamint vállalati területét, illetve a bank alkalmazottainak átvételét, közölte a társaság az mfor.hu-val.

A lakossági fókuszú AXA Bank 2009 óta van jelen Magyarországon. Az AXA Bank innovatív online banki szolgáltatásokat nyújt, és elsősorban a jelzáloghitelezés terén tekinthető erősnek a hazai piacon. Az OTP Bank jelzáloghitel állománya az üzletág átvételével közel negyedével fog nőni.

A közlemény leszögezi, az OTP évek óta kiemelkedően fontosnak tartja, hogy növelni tudja hitelezési aktivitását a magyar piacon, így a menedzsment stratégiájának megfelelően logikus lépés az AXA Bank üzletágának megvásárlása melletti döntés. A menedzsment várakozásai szerint mind a piaci, mind a támogatási környezet a hitelkereslet élénkülése irányba mutat.

CSED, GYES, GYED kalkulátor

Számítsa ki, hogy mennyi CSED, GYED, illetve GYED-re jogosult!
CSED, GYES, GYED kalkulátor

"Az elmúlt években a bank stratégiájának megfelelően számos országban - köztük Magyarországon is - vizsgáltuk az akvizíciós lehetőségeket, melynek eredményeképpen több országban is bankvásárlással növeltünk piaci jelenlétünket. A mostani üzletág átvételről kötött megállapodást fontos lépésnek tartjuk a magyarországi működésünk szempontjából. Biztosak vagyunk benne, hogy az OTP Bank komplex pénzügyi szolgáltatási kínálatában az AXA Bank ügyfelei is megtalálják az igényeikhez legjobban illeszkedő megoldásokat" - mondta el Wolf László, az OTP Bank Kereskedelmi Banki Divíziójának vezérigazgató-helyettese.

A tranzakcióval összefüggésben az AXA Bank ügyfeleinek jelenleg semmilyen teendője nincsen. Jelenleg a kondíciók valamennyi szerződés esetében változatlanok maradnak.

"Terveink szerint valamennyi hatósági engedély birtokában a tranzakció lezárását követően idén év végén zárulhat le az integrációs folyamat" - mondta Wolf László.

A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem kívánják nyilvánosságra hozni.

Pénzt keresne a részvénypiacokon? Próbálja ki 20 napig ingyenesen az mfor tradert!
Az mfor.hu gyorsértékelése

A tranzakció összege értelemszerűen erősen befolyásolja annak megítélését. Az ugyanakkor kijelenthető, hogy az élénkülő ingatlanpiacra tekintettel logikus döntést hozott az OTP, amikor a jelentős jelzálogállománnyal rendelkező versenytársát felvásárolta. Az OTP-nek mind a magyar, mind a régiós piacon komoly tapasztalatai vannak a kisebb versenytársak felvásárlás utáni integrálásában, így a párhuzamos tevékenységek megszüntetésével jelentős szinergia érhető el. Az utóbbi hetekben a Csányi Sándor vezette pénzintézet kapcsán több elemző is azt hangsúlyozta, hogy az idei évben a magyar és a bolgár operáció esetén várható számottevő eredményjavulás, így indokolható a hazai pozíció erősítése.

mfor.huAjánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.