Havi 1,85 milliót keres a hátrányos helyzetű gyerekeket luxusvillából üdültető Hornyák


Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány vezetője az RTL Klub Híradójának nyilatkozott.

Szerda reggel írta meg a 24.hu, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeket Zánkán üdültető Erzsébet Táborok Kft. vezetője, Hornyák Tibor minden reggel egy napi 110 ezer forintért kibérelhető monoszlói luxusvillából jár be dolgozni. A cikk megjelenése után az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (EKGYA) főtitkáraként is dolgozó Hornyák kiköltözött a villából, melyet a bevallása szerint saját zsebből bérelt abban a 35 napban, míg ott tartózkodott a családjával. A bérleti díj erre az időszakra 3,85 millió forint lett volna, de Hornyák azt is jelezte, hogy kedvezményt kap.

Hornyák Tibor (MTI)

A táboroztató most elárulta az RTL Klub Híradójának, hogy miből telt neki a luxusvilla bérlésére:

havi nettó 1,85 millió forintos fizetéséből,

mely úgy áll össze, hogy az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkári posztjáért havi bruttó kétmilliót kap, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Non-profit Kft. vezetéséért havi bruttó 750 ezer forintot tesz el - az Erzsébet Táborok Kft. ügyvezető igazgatói tisztségéért viszont nem vesz fel fizetést.

Hornyák azt is elárulta, hogy a 110 ezer forintos bérleti díjból 15 százalék kedvezményt kapott, tehát 16 500 forintot. Így az alapítvány- és cégvezető napi 93 500 forintért bérelte a nyaralót, vagyis a 35 napra, amíg ott tartózkodott, 3,27 millió forintot csengetett ki.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Orbán egyetlen konkrétumot említett - azzal is van némi bajOrbán egyetlen konkrétumot említett - azzal is van némi baj

Orbán Viktor szokásos évértékelő beszédét tartja ma a Várkert Bazárban, immár a 20. alkalommal. Szót ejtett az egymillió új munkahely időarányosan teljesített részéről, megnéztük, mi a "valóság".

.
hirdetés
elrejt
 
.