Hiába a kormány segítsége, visszavonulót fújt a Csíki Sör


Kivonulnak a multik polcairól, csak házhozszállítás lesz. Szerintük a nagy sörcégek árháborút hirdettek ellenük.

Példásan felvette a kormány fordulatszámát a kormánynak amúgy is kedves Csíki Sör, és meghirdette a maga (újabb) szabadságharcát. A cég vezetője, Lénárd András a Világgazdaságnak nyilatkozott, ahol olyanokat mondott, hogy

  • ismét támadás alatt állnak
  • olyat kell csinálniuk, amire más nem képes
  • azaz kivonulnak a multik polcairól
  • és átállnak a házhozszállításra.

Lénárd szerint a nagyáruházak ugyanis árháborút indítottak ellenük, mert az Auchan - más áruházláncban egyébként nincsenek is jelen - duplaannyiért adja a terméküket a Heineken vagy a Dreher ugyanolyan kategóriás söreinél, holott Lénárd elmondása szerint ők nem kétszeres áron adják el nekik az italukat.

"Ez az árpolitika semmi egyébre nem alkalmas, mint meggyőzni a fogyasztót, kialakítani annak a pszichózisát, hogy milyen pofátlanul drága ez a Csíki."

- mondja Lénárd.

Lázár János Csíki Sört iszik

Hiába próbált egyébként a kormány a Csíki Sör felé lejtő pályát kialakítani a Heineken elleni vöröscsillagos hangulatkeltéssel, és hiába utazott Lázár János Csíkszentmártonba csíkisörözni, a cég nyári eladásai nem nőttek, pedig a Csíki Sör tavaly kifejezetten azért bővítette gyártókapacitását, hogy bevegye a magyar piacot.

A kiszállítás lehet a megoldás, ami öt raktárból, negyven autóval indul meg, és Lénárd szerint ha 10 százalékkal növelik az eladásaikat, máris újra komfortzónába kerülnek.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Az angolok és az oroszok is nagyon megszerették BudapestetAz angolok és az oroszok is nagyon megszerették Budapestet

A külföldi vendégek továbbra is nagyon odavannak Budapestért.

.
hirdetés
elrejt
 
.