Hová tűnt a netről a csíki sör?


Nem lelni a vitatott elnevezésű terméket gyártó cég honlapját.

Egy ideje elérhetetlen a csíki sört gyártó, a Heinekennel védjegyvitába keveredő erdélyi manufaktúra honlapja. Nem tudni, hogy ez összefüggésben van-e a romániai táblabíróság ítéletével, amely a holland multinak kedvezett, és az Igazi Csíki Sör gyártóját a készletei megsemmisítésére kötelezte.

Néhány nappal ezelőtt még elérhető volt egy honlap, amelyen a Tiltott Csíki Sört propagálták, s a fő termék, a sör mellett kiegészítőket, sapkákat, pólókat is kínáltak ott megvételre.

Az interneten fellelhető egy bírósági dokumentum, amelyben a hargitai területi bíróság úgy foglal állást a Heineken kontra Lixid Project ügyben még 2015-ben, hogy utóbbi tulajdonosát eltiltja a csikisor.hu és a csikisor.ro domainnevek használatától. Előbbi internetes cím kalauzolta egyébként el az érdeklődőket még pár napja is a sörfőzde termékeit reklámozó oldalra.

A tervek szerint a március 20-val kezdődő hét második felében látogat a manufaktúra csíkszentsimoni központjába Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A magyar kormánytag „hasznos tanácsokkal” fogja ellátni a Lixid Project tulajdonosát a Heinekennel szemben folytatandó küzdelmében. Mostanra az is kiderült, hogy a magyar állam pénzügyi támogatására is számíthat a sörfőzde, ezt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jelentette be ezen a héten.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
370 milliárd dollár vált semmivé 10 nap370 milliárd dollár vált semmivé 10 nap

A szerdai nagy zuhanást követően csütörtökön inkább kivárás jellemezte a Bitcoin piacát.

.
hirdetés
elrejt
 
.