Így pörögnek a milliárdok az Apple-nél és a Google-nál


Elsősorban a befektetők szoktak a nagy technológiai cégek eredményével szembesülni, igaz akkor is megdöbbentő, hogy milyen pénzeket keresnek. Egy alkalmazás most szemléletessé tette mindezt.

Másodpercenként több ezer, esetenként tízezer dollár nyereséget tesz virtuálisan zsebre az Apple, miközben a bevétele ugyanennyi idő alatt milliós összegekre rúg egy alkalmazás szerint. Az elsőre mellbevágó számok persze megmagyarázzák, hogy a világ egyik legértékesebb cége az elmúlt pénzügyi negyedévében közel 76 milliárd dollár bevételt ért el. Persze a nyeresége is elképesztő összegre rúgott, az ugyanis 18,4 milliárd dollár lett. Ha a magyar GDP-hez hasonlítjuk a számokat, akkor is figyelemre méltó eredményre jutunk, hiszen az egy teljes évre hozzávetőleg 120 milliárd dollár, amit az Apple két félév alatt „kipipál”.


Click above to view the full version [h/t PennyStocks].

Ha a nyereséget tekintve ennyire brutális összegeket nem is tudnak, a Microsoft és a Google is igazi pénzgyár. Azokban az időszakokban, amikor Ázsiában, Európában és az Egyesült Államokban is még vagy már dolgoznak az emberek szintén óriási összegek pörögnek a számláló szerint. Akár az operációs rendszerről ismert vállalatot, akár az internetes kereső fémjelezte céget nézzük, ezres nagyságrendű másodpercenkénti profitot láthatunk, természetesen mindezt dollárban.

Így néz ki az Apple vezér háza

A három nagy céghez képest már-már sajnálattal szemlélhetjük a Facebook számait, amely csak alulról nyaldossa a másodpercenkénti 100 dolláros profitot. Még ennél is gyengébb az Amazon, ahol a Facebook profitjánál némileg kisebb nyereségadattal találkozhatunk.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.