Kilátástalan helyzetben a magyar informatikai kkv-k


Az elmúlt évet összességében a pozitív fejlemények jellemezték az informatika területén, amit csak az utolsó negyedévre megérkező pénzügyi válság rontott le - mondta a Napi Gazdaságnak adott interjújában Keresztesi János, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke, aki szerint idén kilátástalan helyzetbe kerülnek a kis- és középvállalkozások.

A lap szerdai számában megjelent interjúban a szervezet elnöke azt mondta: tavaly pozitív jelek mutatkoztak az informatikai társadalom építésében, tovább nőtt az internetezők száma és azon belül a széles sávot használók száma. Ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy idén a válság miatt nagyon nehéz helyzetbe kerülhetnek a kis- és közepes vállalkozások.

Keresztesi János szerint a visszaeső forgalmon túlmenően az is sújthatja a vállalkozásokat, hogy ugyanúgy, mint az összes szektorban, az informatikában is hiányzik az a ma már nem létező virtuális pénz, ami idáig a gazdaság felhajtóereje volt. Hozzátette: az informatikában az akár fél vagy egy évig tartó projekteket vagy a gyártók, vagy a disztribútorok finanszírozták meg, a hátuk mögött tudva a bankokat. Ugyanez azonban már nem mondható el a kis és közepes vállalkozásokról, amelyek az elnök szerint kilátástalan helyzetbe fognak kerülni.

Mint mondta: ennek kivédésére válságkezelő munkacsoportot hoztak lére, amely az informatikai kereskedelmi láncolatban alakult - a globális finanszírozási problémákra visszavezethető - válsághelyzet feltárását, a kezelésre alkalmas eszközök azonosítását és kormányzati intézkedéstervezet végigtárgyalását tűzte ki feladatként.

MTI/Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Mészáros Lőrinc gyerekei építik fel a Testnevelési Egyetem új központjátMészáros Lőrinc gyerekei építik fel a Testnevelési Egyetem új központját

Ez egy 1,2 milliárdos meló Velencén. Nem lesznek egyedül, besegít a Magyar Építő is.

.
hirdetés
elrejt
 
.