Lenyomta a Lego a Google-t


2017 legerősebb brandje a Lego lett, legalábbis a Brand Finance listája alapján. A játékgyártó a Google-t, a Nike-t és a Ferrarit megelőzve lett a világ legjobbja.

A Brand Finance tanácsadó cég minden évben három kritérium mentén rangsorolja a cégeket, illetve azok brandjét. Az első szempont értékét a fogyasztói felmérésekből számolják, például olyan kérdések alapján, mint hogy mely brandet szeretik leginkább, mit szándékoznak megvenni a fogyasztók. A második kritériumként azt vizsgálják, hogy mennyi költött az adott cég brandjének marketingjére. Amely cég többet fordított rá, az előrébb kerül a listán mint az, amelyik kevesebbet. A harmadik meghatározó tényező pedig a vállalat üzleti marginja, nyeresége. Minél inkább képes prémium árazást érvényesíteni és ezen keresztül maximálni a nyereségét, annál jobban szerepel.

A végső lista kialakítása során a fogyasztói felmérések eredményét 50, míg a másik két tényezőt 25-25 százalékban veszik figyelembe a Brand Finance munkatársai, akik 2017-re a Legót hozták ki a világ legerősebb márkájaként. A dán cég 2015-ben már egyszer vezette ezt a listát, tavaly azonban átmenetileg a Disney leszorította a dobogó tetejéről, amit most sikerült visszahódítaniuk. Ráadásul nemrég jelent meg a The Lego Movie folytatása, így a Brand Finance szakértői szerint még tovább nőhet a Lego brandje.

Cafeteria kalkulátor

Állítsa össze 2017-es cafeteria-csomagját!
Elkészült az mfor.hu 2017-es szabályokra vonatkozó cafetéria kalkulátora!
Számoljon velünk!

A dán cég mögött idén a második helyre a Google futott be a legerősebb márkák listáján. Ráadásul a Mountain View-ban székelő keresőóriás vezetősége igen elégedett lehet az idei listákkal, hiszen nemrég a legértékesebb brand címét nyerték el megelőzve a nagy riválist, az Apple-t.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Nike került, míg a Ferrari negyedik lett. A további sorrend a TOP 10-ben: Visa, Disney, NBC, PwC, Johnson&Johnson és McKinsey&Company.

2014-ben a budapesti Bazilikánál épült fel a világ legmagasabb Lego tornya

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Nyakunkon a jövő

Kulcskérdés a digitális érettség

A digitális érettség egyre több vállalkozás esetében létkérdés. A Microsoft ennek mérésére dolgozott ki egy mutatót.

.
hirdetés
elrejt
 
.