2p

Fellebbentette a fátylat a világ legjobb éttermének, a spanyolországi El Bullinak a jövőjéről annak séfje, aki szerint a 2012-től két éven át zárva tartó étterem 2014-ben gasztronómiai magánalapítványként nyit ki újra.

Az étterem műhelyként, közhasznú alapítványként nyitja meg újra a kapuit az avantgárd gasztronómia szerelmesei előtt - mondta hétfőn Ferrán Adria az észak-spanyolországi Santiago de Compostelában.

A séf elképzelései szerint az El Bulli évente 20-25 ösztöndíjast fogadna, szakácsokat és más éttermi személyzetet, akikkel "kreatív csapatként" dolgoznának együtt. A kezdeményezés új ötletek és tehetségek fellelését tenné lehetővé - fejtette ki a séf egy gasztronómiai vásáron. Adria szerint a műhelyben készülő kulináris kreációkat évente egy meghatározott időszakban a közönség is megkóstolhatja majd.

Ferrán Adria a múlt hónapban keltett feltűnést azzal, hogy bejelentette: két évre bezárja éttermét, amelyet a tekintélyes brit Restaurant magazin sorozatban négyszer választott meg a világ legjobbjának. A 47 éves séf akkor még nem akarta megmondani, hogy mi lesz a Barcelonától nem messze fekvő "gasztronómiai templom" sorsa. Az El Bulli a világ minden tájáról vonz vendégeket, és három Michelin-csillag tulajdonosa.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!